El Gobierno passa d’UP i defensa l’acostament a Cs

“Això no és una qüestió de voluntat, necessitem els suports numèrics d’una llei orgànica”

La vicepresidenta segona del govern espanyol, Carmen Calvo, ha fet referència aquest dilluns a les diferències entre els dos socis de la coalició respecte a les aliances que han de fer possible l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat (PGE). Podem ha insistit que aposta per una entesa amb les formacions que van donar suport a la moció de censura, inclòs ERC, mentre que el president del govern espanyol segueix prioritzant l’opció de Ciutadans. Calvo ha justificat la decisió d’apostar per Cs fent referència a suposades declaracions d’Oriol Junqueras on aquest assegurava que la seva formació no donaria suport als comptes. “Això no és una qüestió de voluntat, necessitem els suports numèrics d’una llei orgànica”, ha afirmat.

Publicitat

“Miri el titular de Junqueras de fa tres diumenges dient que no donaran suport als PGE”, ha dit Calvo en una entrevista a RNE per exemplificar les dificultats de sumar els republicans a un acord sobre els pressupostos. “El propi Junqueras deia que no donarien suport als PGE, i si llegim això hem de seguir treballant i estic convençuda que fora dels dos socis de coalició trobarem socis externs”.

Amb tot, la vicepresidenta ha minimitzat les diferències de criteri entre el PSOE i Podem. “És lògic que dos partits diferents tinguin matisos diferents a l’hora d’abordar els PGE, però no tenim cap inquietud”, ha assegurat.

Segons Calvo, en aquest moment el govern espanyol està en fase “d’elaboració interna dels pressupostos” i treballant per sumar els suports que calgui. “Intentarem tenir aquesta majoria amb uns PGE que responguin amb criteris solidaris per no seguir destrossant la igualtat entre els espanyols”, ha dit.

Calvo ha emplaçat també el PP a sumar-se a l’acord. “Comprenc que a qualsevol des d’una oposició irracional se li acudeixi en aquest moment distingir el país del govern, però el govern ha de resoldre aquesta situació amb aquests instruments, i encara que s’estigui a l’oposició ha arribat l’hora d’ajudar”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca