Argimon descarta el confinament: “La situació és estable”

Avisa que cal abaixar la corba de contagis de cara al setembre

Publicitat

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, assegura que “avui no tenim dades, ni de bon tros, per pensar en un confinament”. En una entrevista al ‘Naciódigital’, Argimon ha reiterat que “l’indicador clau és la pressió assistencial” però ha matisat que cal “abaixar la corba” de contagis de cara al setembre perquè “quan hi hagi més interacció social i més moviment als llocs de treball i als transports, hi haurà més risc d’infecció”. Segons el secretari de Salut Pública, el curs escolar ha de començar “si o sí”. De fet subratlla que “hi ha una plena coincidència entre Educació i Salut” en aquest sentit però reconeix que “el curs no serà normal” i que caldrà “posar més i més esforços”.

Argimon crítica que en alguns casos “els aïllaments no es compleixen correctament”, ja que hi ha contactes estrets que no entenen “per què s’han de quedar a casa si es troben bé”. Davant d’això, apel·la a la “solidaritat de gent”. “Si fem tot aquest esforç, de fer els cribratges massius i intensius, és per trencar la cadena de transmissió”, recorda tot destacant l’esforç que estan fent les administracions i els professionals.

A més, fa una crida a reduir la interacció social. “Les trobades han de ser molt més petites tant amb la família com amb els amics i intentar que siguin nuclis el més estables possible”, explica.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca