Argimon descarta el confinament: “La situació és estable”

Avisa que cal abaixar la corba de contagis de cara al setembre

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, assegura que “avui no tenim dades, ni de bon tros, per pensar en un confinament”. En una entrevista al ‘Naciódigital’, Argimon ha reiterat que “l’indicador clau és la pressió assistencial” però ha matisat que cal “abaixar la corba” de contagis de cara al setembre perquè “quan hi hagi més interacció social i més moviment als llocs de treball i als transports, hi haurà més risc d’infecció”. Segons el secretari de Salut Pública, el curs escolar ha de començar “si o sí”. De fet subratlla que “hi ha una plena coincidència entre Educació i Salut” en aquest sentit però reconeix que “el curs no serà normal” i que caldrà “posar més i més esforços”.

Publicitat

Argimon crítica que en alguns casos “els aïllaments no es compleixen correctament”, ja que hi ha contactes estrets que no entenen “per què s’han de quedar a casa si es troben bé”. Davant d’això, apel·la a la “solidaritat de gent”. “Si fem tot aquest esforç, de fer els cribratges massius i intensius, és per trencar la cadena de transmissió”, recorda tot destacant l’esforç que estan fent les administracions i els professionals.

A més, fa una crida a reduir la interacció social. “Les trobades han de ser molt més petites tant amb la família com amb els amics i intentar que siguin nuclis el més estables possible”, explica.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca