Costa està “convençut” que “molts milers” d’independentistes estan disposats a anar a la presó

El vicepresident del Parlament creu que si la Casa Reial és "una estructura delicitiva" ha d'acabar empresonada

Publicitat

El vicepresident del Parlament i diputat de JxCat, Josep Costa, s’ha mostrat “convençut” que hi ha “milers de ciutadans disposats a assumir el càstig de l’Estat per la independència”, encara que suposi anar a la presó. “Com més n’hi hagi de disposats, menys aniran a la presó. No serà útil a l’Estat”, ha dit en una entrevista amb ‘El Periódico’ en què ha recordat que 15.000 persones ja es van declarar “insubmises a la mili assumint riscos de presó”.

Costa ha defensat que el president de la Generalitat, Quim Torra, “no ha pretès imposar cap decisió al Parlament” en reclamar-li que cessi el secretari general de la cambra, Xavier Muro, per no haver publicat íntegrament les resolucions aprovades al ple de la monarquia. A més, ha assegurat que els membres de la Casa Reia “han d’anar a la presó” si es confirma que són “una estructura delictiva”. “Si algú creu que la conducta de la monarquia espanyola és la mateixa que la de la família Pujol, les conseqüències són aquestes”, ha advertit.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes