Una associació de la Guàrdia Civil denuncia Aragonès per injúries a la corona

Jucil se suma a l'acusació de Concordia Real Española, que ja ha estat acceptada per la Fiscalia

L’associació professional de la Guàrdia Civil (Jucil) ha presentat una denúncia davant la Fiscalia de l’Audiència Nacional contra el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, la portaveu del BNG, Ana Pontón, i la líder d’Adelante Andalucía, Teresa Rodríguez, per presumptes injúries a la corona. Segons ha publicat el diari ‘ABC’, Jucil se suma així a la triple denúncia interposada fa uns dies per l’entitat monàrquica Concordia Real Española, que ja estat acceptada per la Fiscalia, que ha obert una investigació. L’associació de guàrdies civils coincideix amb els arguments de Concordia Real i sol·licita que s’obri un procediment penal contra Aragonès, Pontón i Rodríguez “per injúries molt greus contra el cap d’Estat i la institució monàrquica”.

Publicitat

En el cas d’Aragonès, la denúncia de Jucil detalla les declaracions del coordinador nacional d’ERC a l’Acampada Jove del 18 de juliol passat amb expressions com “els Borbons són una organització criminal” i “la monarquia només pot ser corrupta per definició. Cal fer caure aquest règim”. “La gravetat de les expressions és molt alta, ja que no només ataquen la figura del Rei sinó a la institució monàrquica entera, i alteren tota la família reial”, assenyala l’associació de guàrdies civils. “I no estan fetes per persones en l’àmbit privat, sinó per personatges públics d’índole política, amb transcendència a la societat i amb missatge retransmès a una pluralitat”, continua la denúncia de Jucil, que nega que hi hagi “llibertat d’expressió” en aquestes declaracions.

Fonts d’ERC han apuntat que no han rebut encara cap tipus de documentació. En una entrevista a l’ACN, Aragonès va afirmar que ningú el faria “callar” i que seguiria denunciant la monarquia espanyola.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

ERC avisa JxCat que no explicarà “sopars de duro”

La número dos d'ERC per Barcelona a les eleccions del 14-F, Laura Vilagrà, ha reclamat aquest dimarts a JxCat una campanya electoral amb "joc...

Unides Podem, ERC i Bildu retiren l’esmena ‘antidesnonaments’ i no es votarà en el ple del Congrés

Unides Podem, ERC i EH Bildu han retirat l'esmena als pressupostos del 2021 per prohibir els desnonaments sense alternativa habitacional i el tall de...

Borràs dubta que la independència sigui una “prioritat” per ERC

La candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha qüestionat aquest dimarts que la independència sigui una "prioritat" per ERC...

Argimon diu que s’està estudiant si els nens compten en el màxim de 10 persones per Nadal

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha reconegut que els nens fins a 14 anys "podrien no comptar" en la limitació a...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca