El Fase Cultura a Lleida tanca el cap de setmana amb més èxit d’assistència

La ciutat ofereix aquest estiu una seixantena d'espectacles gratuïts a l'aire lliure amb artistes locals

Publicitat

La Paeria ha organitzat aquest estiu una seixantena d’activitats culturals, gratuïtes amb reserva prèvia, en el marc del ‘Fase Cultura’. Aquest cap de setmana d’agost és el que ha concentrat més espectacles, amb 10 entre dijous i diumenge, i també el que ha atret més públic. “Moltes de les activitats han esgotat les entrades el dia abans”, assegura el regidor de Festes, Ignasi Amor. Tots els espectacles s’han fet a l’aire lliure en escenaris distribuïts per tota la ciutat i també a les EMD de Sucs i Raimat. L’objectiu del Fase Cultura és oferir activitats culturals als veïns que enguany s’han quedat a Lleida pel coronavirus així com oportunitats als artistes locals “molt afectats” perquè han patit cancel·lacions a causa de la pandèmia.

El regidor de Joventut, Festes i Tradicions, Ignasi Amor, explica a l’ACN que amb la pandèmia des de la Paeria es va decidir que calia oferir una programació cultural perquè tots els veïns poguessin gaudir d’una oferta cultural descentralitzada amb talent local. També es va decidir ajudar el talent local perquè “la cultura és un dels sectors que més malament hi està passant”, afegeix Amor, i tots els artistes contractats són de les comarques de Lleida. De dijous a diumenge s’ofereixen espectacles d’arts escèniques, música, cinema i creació contemporània.

El regidor explica que s’han escollit espais de la ciutat on es poguessin seguir les recomanacions sanitàries. Per aquest motiu els espais són a l’aire lliure, les persones que hi assisteixen ho fan amb reserva prèvia per controlar l’aforament, estan asseguts, amb distàncies de seguretat i amb mascareta. A causa de les altes temperatures que es registren a l’estiu a Lleida, les activitats s’han programat a partir de les vuit del vespre.

Un dels espectacles que va penjar el cartell de complert va ser el concert de jazz de dissabte al vespre a l’Amfiteatre dels Camps Elisis. La New Orlinyes Jazz Band va presentar els sons del vell jazz de Nova Orleans “cuinats des de Lleida, a foc lent i amb sang jove, des de la riba del riu Segre fins als escenaris”, expliquen.

Publicitat

La seva guitarra i cors, Irene Garcé, reconeix que ha estat un moment “molt dur” per la cultura a causa de la pandèmia i celebra iniciatives com el Fase Cultura que donen oportunitats als artistes per seguir endavant. Tot i que el públic ha d’estar assegut, Garcé explica que, per sort, el jazz és un gènere musical que es pot gaudir assegut.

El públic també ha celebrat la proposta cultural a Lleida durant l’estiu. A José Vicente Hernández li sembla una oferta cultural “interessant” i Vicenç Serra opina que és “fantàstic” poder assistir a concerts a l’aire lliure en el moment actual. Maria Elena Beà ha afegit que “és molt necessari potenciar la cultura a Lleida”.

Aquest diumenge segueix l’oferta musical, a les 20h, al Camp de futbol de Balàfia. Hi actuarà ‘Manuel Lorite. Sonsonite featuring Ahyvin Bruno’, una banda lleidatana que rememora la música tradicional cubana d’arrel.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes