Aragonès assegura que “ningú” el farà “callar”

"Seguiré denunciant que la monarquia és una institució corrupta i antidemocràtica"

El vicepresident del Govern i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha assegurat que ningú el farà “callar” i que seguirà denunciant que la monarquia espanyola és una institució “corrupta” per definició i “antidemocràtica”. En una entrevista amb l’Agència Catalana de Notícies (ACN) abans del ple monogràfic del Parlament sobre la monarquia, Aragonès ha criticat que Joan Carles I tingui una “ombra ben clara” d’haver estat un “rei corrupte”. Després de la sortida d’Espanya del rei emèrit i del paper que n’ha tingut el govern espanyol, Aragonès ha assegurat que l’executiu s'”allunya” del republicanisme i que només l’han defensat amb “paraules”. Ha lamentat que Unides Podem no hagi tingut un posicionament “més republicà”.

Publicitat

Aragonès ha dit que del PSOE ja n’esperaven “poc” perquè van ser un dels “puntals” de la restauració borbònica de 1975 però que a Unides Podem sí que esperàvem un posicionament “clarament molt més republicà” perquè d’aquest concepte ells n’han fet una “bandera”. El dirigent d’ERC ha subratllat que la formació morada ha mostrat molta indignació amb l’afer de Joan Carles I però “pocs fets”.

Així, ha emplaçat Podem que en aquells territoris on ja hi ha una “clara majoria republicana, com a Catalunya”, que acompanyin el procés d’autodeterminació. Aragonès ha apuntat que el referèndum que s’ha de fer a Catalunya és sobre la república catalana. “Nosaltres hem de fer el nostre propi camí. No podem estar esperant a una república espanyola i aparcar el procés d’independència”, ha assegurat. “Cal continuar amb el procés d’independència de Catalunya, seguir fent-nos forts a partir dels aprenentatges que hem anat tenint els darrers anys, tenir majories més àmplies i homogènies i a la recerca del suport internacional”, ha afegit.

De fet, Aragonès ha dit que des de l’estranger quan es veuen els afers de la monarquia, com la sortida del rei emèrit i que Felip VI “en blanquegi la corrupció”, per l’independentisme “és molt més fàcil explicar a l’exterior quin es el camí a seguir i perquè cal un estat independent”.

Aragonès ha dit que l’estat espanyol pateix una crisi del règim del 78 perquè aquest s’havia construït al voltant de la figura de Joan Carles I. Per això, ha assegurat que el ple monogràfic d’aquest divendres ha de servir per “ratificar el posicionament majoritàriament republicà de Catalunya”.

El coordinador nacional d’ERC ha apuntat que s’ha de posar damunt la taula la necessitat d’esdevenir una república però catalana. “No es tracta de facilitar el blanqueig dels que són republicans de paraula però que acaten la monarquia amb els fets”, ha assenyalat.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Els discapacitats a Catalunya signen un 36,4% menys de contractes que el 2019

Els professionals amb discapacitat a Catalunya han signat 8.185 contractes aquest 2020, la qual cosa suposa un descens del 36,4% --12.866 contractes-- pel que...

ERC avisa JxCat que no explicarà “sopars de duro”

La número dos d'ERC per Barcelona a les eleccions del 14-F, Laura Vilagrà, ha reclamat aquest dimarts a JxCat una campanya electoral amb "joc...

Unides Podem, ERC i Bildu retiren l’esmena ‘antidesnonaments’ i no es votarà en el ple del Congrés

Unides Podem, ERC i EH Bildu han retirat l'esmena als pressupostos del 2021 per prohibir els desnonaments sense alternativa habitacional i el tall de...

Borràs dubta que la independència sigui una “prioritat” per ERC

La candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha qüestionat aquest dimarts que la independència sigui una "prioritat" per ERC...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca