Demanen activar la cerca internacional de Joan Carles I

Mauri creu que la justícia espanyola "demostra l'escandalosa arbitrarietat" en "permetre impunement la seva fugida"

Òmnium Cultural ha reclamat activar la cerca internacional de Joan Carles I per tal de “garantir que reti comptes davant la justícia”. L’entitat ha presentat aquest matí davant la Sala Segona del Tribunal Suprem una petició urgent per adoptar mesures cautelars després de la fugida del rei emèrit, on demana citar-lo a declarar de manera immediata com a investigat i que el jutge li prengui declaració. Al mateix temps, Òmnium exigeix que des de les institucions involucrades s’informi immediatament d’on és Joan Carles I i que “se l’adverteixi que la seva incompareixença podrà provocar una ordre de detenció i l’activació dels mecanismes de cooperació policial i jurisdiccional internacionals”.

Publicitat

L’entitat demana també “màxima celeritat” al Suprem per admetre a tràmit la querella interposada fa un mes per Òmnium contra el rei emèrit i que “exerceixi les seves responsabilitats com a poder judicial per perseguir la corrupció”. És per això que insta el Suprem a activar la Unitat de Policia Judicial perquè “urgentment acrediti on està el Borbó fugat”.

El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha assegurat en aquest sentit que “la justícia espanyola torna a demostrar la seva escandalosa arbitrarietat” amb aquest cas. “Està de braços plegats i permet impunement que el Borbó es fugui sense retre comptes. Som davant un escàndol democràtic majúscul, una autèntica operació d’Estat que ha organitzat la fuga de l’emèrit amb la participació activa del govern espanyol”, ha dit en un comunicat.

Davant el que considera “una operació d’Estat muntada i coordinada des de tots els poders” i “l’opacitat” que envolta la fugida del monarca, Òmnium també demana al Suprem que dicti una prohibició de sortida de l’Estat espanyol a Joan Carles I i li retiri el passaport mentre no es confirmi oficialment la seva sortida de territori espanyol.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca