La Generalitat demana presó i multa per un jove que va empènyer un mosso al tall de Meridiana

La fiscalia demana dos anys de presó i 2.430 euros per les lesions lleus a un dit de la mà del policia

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Publicitat

La Generalitat demana 5.300 euros de multa i indemnització i mig any de presó per un jove que va empènyer un mosso d’Esquadra l’octubre del 2019 en el tall de la Meridiana contra la sentència del Tribunal Suprem sobre l’1-O. Segons les acusacions, cap a les 10 de la nit del 19 d’octubre el jove va ser requerit per agents, juntament amb altres persones, perquè no sobrepassessin la línia policial formada per evitar el tall de l’avinguda. Un caporal va insistir en l’ordre i va haver d’agafar una persona del grup pel braç per evitar que sobrepassés el cordó policial. En aquell moment, l’acusat va donar una forta empenta al caporal per l’esquena perquè deixés anar l’altre manifestant, i el policia va caure a terra i es va fer mal a un dit.

Segons els escrits, als quals ha tingut accés l’ACN, el caporal, de 50 anys, va patir una contusió al quart dit de la mà dreta amb limitació parcial de flexió i un edema, que va comportar deu dies de baixa i cinc amb una fèrula. Com a seqüela li ha quedat dolor en el dit afectat, segons la Generalitat.

Per això, la Generalitat demana sis mesos de presó per atemptat a l’autoritat, 720 euros de multa per lesions lleus i 4.609 euros d’indemnització pel caporal lesionat. La fiscalia demana dos anys de presó per atemptat a l’autoritat i 1.080 euros de multa per lesions lleus, a més de 1.350 euros d’indemnització al mosso.

Alerta Solidària remarca que tant l’acusació com les suposades seqüeles es basen en la versió dels Mossos d’Esquadra, sense que hagin aportat “cap mena de prova dels fets ni de les suposades seqüeles”. “Com tantes altres vegades, a jutges, fiscals i fins i tot a la Generalitat els hi és més que suficient una versió policial per portar a judici a la dissidència política encara que no hi hagi cap prova, amb l’únic objectiu d’atemorir als moviments populars i dissuadir de les protestes, alhora que intenta castigar econòmicament als manifestants amb multes i indemnitzacions absolutament desorbitades”, diu en un comunicat.

- Publicitat-

Breus

“Abaixar el risc de rebrot és possible però no fàcil i la dificultat és l’àrea metropolitana”

Abaixar el risc de rebrot del coronavirus a Catalunya és "possible" però "no fàcil" i el "repte" sobretot és a l'àrea metropolitana de Barcelona....

Pascal desvela que el seu referent polític és l’autonomisme pactista basc

La secretària general del Partit Nacionalista de Catalunya (PNC), Marta Pascal, ha afirmat que "el referent" de Carles Puigdemont i Junts per Catalunya són...

Artadi descarta ser candidata a la Generalitat

La vicepresidenta de JxCat i regidora a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha assegurat que vol presentar-se a les municipals de 2023 per ser...

El Festival de la Porta Ferrada ajorna el concert d’homenatge a Pau Donés

El Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) ha decidit ajornar el concert d’homenatge a Pau Donés previst pel...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca