“El pitjor encara està per arribar. La tardor serà dura i l’hivern també”

L'EPA del segon trimestre del 2020 mostra una caiguda de 57.700 autònoms ocupadors a l'Estat

Publicitat

La Federació Nacional d’Autònoms (ATA) ha assegurat aquest dimarts que la destrucció d’ocupació que mostra l’Enquesta de Població Activa (EPA) confirma que la pandèmia “passa factura” però no reflecteix l’impacte total que tindrà la crisi sanitària sobre el mercat de treball. “La pandèmia està passant una factura tremenda en l’ocupació però desgraciadament el pitjor encara està per arribar. La tardor serà dura i l’hivern també”, ha advertit Lorenzo Amor, president d’ATA, que ha reclamat “un pla Marshall” per mantenir l’activitat econòmica. Les dades de l’EPA del segon trimestre de 2020 mostren un increment de la taxa d’atur fins al 15,3% -la dada més alta en dos anys- i una pèrdua d’ocupació de 57.700 autònoms ocupadors a tot l’Estat.

Segons les xifres de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), el col·lectiu d’autònoms va caure en 36.100 persones entre abril i juny, principalment empesos per la caiguda dels ocupadors i els que estan donats d’alta com a ajuda familiar o autònoms col·laboradors (-14.600). Els empresaris sense assalariats han augmentat en 35.600 persones durant el segon trimestre de 2020. L’EPA revela que la pandèmia ha destruït més d’un milió de llocs de treball.

“És fonamental impulsar com aviat millor un escut de liquiditat i mesures que ajudin a salvar empreses i autònoms, i en definitiva, a salvar ocupació”, continua Amor. “La demanda està sent molt fluixa, els rebrots estan afectant durament la demanda, el consum, el turisme, cosa que tindrà un reflex en l’activitat econòmica i l’ocupació”, ha advertit.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca