Marlaska nega que l’Estat investigui o espiï opinions polítiques

"Ni la Guàrdia Civil, ni la policia ni el CNI"

Publicitat

El ministre de l’interior, Fernando Grande-Marlaska, ha respost al portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, que en un estat de dret com Espanya ni la Guàrdia Civil, ni la policia ni el CNI investiguen ni espien opinions polítiques, tampoc les que no comparteixen la Constitució”. D’aquesta manera, ha replicat en la sessió de control al Congrés al portaveu dels republicans, que ha donat per fet que s’ha investigat també els membres del govern espanyol i ha reclamat una comissió d’investigació tot denunciant que encara és “més greu” que l’executiu de Sánchez no faci res. El ministre ha assegurat que només s’investiguen fets delictius sota control judicial i ha reivindicat que ha fet canvis al ministeri que “no han estat molt afalagadors”.

“S’imagina que es publiqués que s’ha espiat Duque, Illa, Montero, Lastra… o a vostè o a vostè? Sap quina és la resposta? Que segurament ha passat”, ha defensat Rufián donant per fet s’ha espiat a tothom.

En aquest sentit, ha lamentat que el govern espanyol no faci res. “Cada vegada que el govern més progressista i plurinacional de la història diu que és greu però no fa res, encara és més greu. Han de fer alguna cosa i els proposem una comissió d’investigació per veure com de profunda és el cau del conill”, ha defensat.

Marlaska ha insistit en el seu torn de rèplica que no es persegueixen idees polítiques i ha defensat que la policia i el CNI actuen amb el principi de legalitat. “Les forces de seguretat només investiguen fets constitutius de delictes i les opinions polítiques no ho són”, ha reblat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca