Marlaska nega que l’Estat investigui o espiï opinions polítiques

"Ni la Guàrdia Civil, ni la policia ni el CNI"

El ministre de l’interior, Fernando Grande-Marlaska, ha respost al portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, que en un estat de dret com Espanya ni la Guàrdia Civil, ni la policia ni el CNI investiguen ni espien opinions polítiques, tampoc les que no comparteixen la Constitució”. D’aquesta manera, ha replicat en la sessió de control al Congrés al portaveu dels republicans, que ha donat per fet que s’ha investigat també els membres del govern espanyol i ha reclamat una comissió d’investigació tot denunciant que encara és “més greu” que l’executiu de Sánchez no faci res. El ministre ha assegurat que només s’investiguen fets delictius sota control judicial i ha reivindicat que ha fet canvis al ministeri que “no han estat molt afalagadors”.

Publicitat

“S’imagina que es publiqués que s’ha espiat Duque, Illa, Montero, Lastra… o a vostè o a vostè? Sap quina és la resposta? Que segurament ha passat”, ha defensat Rufián donant per fet s’ha espiat a tothom.

En aquest sentit, ha lamentat que el govern espanyol no faci res. “Cada vegada que el govern més progressista i plurinacional de la història diu que és greu però no fa res, encara és més greu. Han de fer alguna cosa i els proposem una comissió d’investigació per veure com de profunda és el cau del conill”, ha defensat.

Marlaska ha insistit en el seu torn de rèplica que no es persegueixen idees polítiques i ha defensat que la policia i el CNI actuen amb el principi de legalitat. “Les forces de seguretat només investiguen fets constitutius de delictes i les opinions polítiques no ho són”, ha reblat.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca