Els autònoms “no aguantarien” un segon confinament

Un 70% tindria problemes per mantenir l'activitat

La Federació d’Associacions de Treballadors Autònoms (ATA) avisa que els autònoms espanyols “no aguantarien un segon confinament” per combatre la covid-19. El baròmetre mensual de l’associació apunta que un 70% dels treballadors per compte propi tindria problemes per mantenir l’activitat o el negoci en cas que es decidís una nova aturada de l’economia. D’aquests, el 16,9% pensa que un nou confinament suposaria el tancament definitiu del negoci, mentre que un 38,2% veu el tancament com una possibilitat. A més, un 15,7% creu que una aturada de l’economia l’obligaria a reduir la mida de l’empresa. Només un 11,2% respon que “podria continuar sense problemes” i el 15,2% restant correspon a feines essencials.

Publicitat

El baròmetre també conclou que sis de cada deu dels autònoms han vist reduïda la facturació en comparació amb l’any passat en un percentatge superior al 60%. Una tendència que es matindrà fins a finals d’any, segons les respostes de més de la meitat dels treballadors per compte propi, que creuen que la seva activitat caurà més d’un 60% a finals d’any en comparació amb el 2019.

Aquests són alguns dels resultats que s’extreuen de l’enquesta realitzada per ATA entre el 14 i el 18 de juliol. L’associació ha rebut 2.045 respostes, de les quals 1.987 han sigut vàlides.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca