Els autònoms “no aguantarien” un segon confinament

Un 70% tindria problemes per mantenir l'activitat

La Federació d’Associacions de Treballadors Autònoms (ATA) avisa que els autònoms espanyols “no aguantarien un segon confinament” per combatre la covid-19. El baròmetre mensual de l’associació apunta que un 70% dels treballadors per compte propi tindria problemes per mantenir l’activitat o el negoci en cas que es decidís una nova aturada de l’economia. D’aquests, el 16,9% pensa que un nou confinament suposaria el tancament definitiu del negoci, mentre que un 38,2% veu el tancament com una possibilitat. A més, un 15,7% creu que una aturada de l’economia l’obligaria a reduir la mida de l’empresa. Només un 11,2% respon que “podria continuar sense problemes” i el 15,2% restant correspon a feines essencials.

Publicitat

El baròmetre també conclou que sis de cada deu dels autònoms han vist reduïda la facturació en comparació amb l’any passat en un percentatge superior al 60%. Una tendència que es matindrà fins a finals d’any, segons les respostes de més de la meitat dels treballadors per compte propi, que creuen que la seva activitat caurà més d’un 60% a finals d’any en comparació amb el 2019.

Aquests són alguns dels resultats que s’extreuen de l’enquesta realitzada per ATA entre el 14 i el 18 de juliol. L’associació ha rebut 2.045 respostes, de les quals 1.987 han sigut vàlides.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca