Els Mossos detenen un jove que protestava per la visita dels Borbons

Un cordó policial evita que la marxa contra els reis arribi al Monestir de Poblet

Publicitat

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dilluns un manifestant durant la protesta contra la visita dels reis a Catalunya a la carretera TV-7002, a l’altura de Vimbodí i Poblet (Tarragona), on es troba el monestir de Poblet que aquest mateix dilluns recorren Felip VI i Letícia.

Els agents de la policia catalana han practicat la detenció en un control situat a la carretera, cap a les 12 hores, per presumptes desordres i per provar de sostreure una tauleta tàctil a un policia.

L’arrestat és un veí de Montblanc (Tarragona), de 30 anys i nacionalitat espanyola, i participava en les protestes que s’han convocat al monestir de Poblet contra la visita dels reis.

Un cordó policial evita que la marxa contra els reis arribi al Monestir de Poblet

Publicitat

Un cordó dels Mossos d’Esquadra situat a uns 200 metres del Monestir de Santa Maria de Poblet (Tarragona) impedeix aquest dilluns que els manifestants que protesten contra la visita dels reis arribin a les portes recinte, després d’iniciar una marxa des de l’Espluga de Francolí.

Tocades les 11.30, gairebé una hora després de l’inici de la marxa, els manifestants han arribat als voltants del monestir, on s’han trobat una línia policial d’una vintena d’agents i una desena de furgons de la Brigada Mòbil (Brimo) dels Mossos, que els ha obligat a aturar-se.

Alguns manifestants han provat de superar el cordó a través dels camps de vinyes que envolten el monestir, i un grup ha pogut anar més enllà de la línia policial, fet que ha obligat els agents a retrocedir per ajuntar tots dos grups uns metres més prop del monestir.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes