Aragonès es pregunta per què Fiscalia encara no investiga l’espionatge polític

"Per molt espionatge que hi hagi no regalarem la bandera del diàleg"

Publicitat

El vicepresident de la Generalitat i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha defensat seguir apostant pel diàleg sobre Catalunya: “Per molt espionatge i repressió que hi hagi, no regalarem la bandera del diàleg a un Estat amb indicis de comportament irregular”.

En una entrevista d’El País’ recollida per Europa Press, ha dit que ERC té molt clara la seva estratègia: “Acumulació de forces perquè la negociació amb el Govern (espanyol) derivi en referèndum i l’amnistia”.

S’ha preguntat per què la Fiscalia encara no ha obert d’ofici una investigació per les informacions d’espionatge als mòbils dels republicans Roger Torrent –president del Parlament– i Ernest Maragall, exconseller i regidor de Barcelona.

No té sospites que l’espiessin a ell mateix, però sent que l’independentisme i ERC són objectiu d’uns poders que els veuen com a enemic, quan el que fan és defensar unes idees, i afegeix que “l’espionatge també és repressió”.

Publicitat

Sobre si té proves que sigui espionatge de l’actual Govern central, s’ha remès a la informació que va publicar el propi ‘El País’, i ha dit també que ningú del Govern central ha contactat amb ell sobre això, però ell no els ha trucat, perquè “són ells els qui han de donar explicacions”.

“El Govern (espanyol) ha d’afrontar la negociació política sobre Catalunya però també ha de fer neteja. El que no pot ser és que quan coneixem coses com l’espionatge es xiuli i miri cap a una altra banda”, adverteix.

Taula de diàleg

En plantejar-se-li que el president Quim Torra i ERC donen missatges diferents sobre la taula de diàleg, ha destacat que comparteixen la proposta d’amnistia i autodeterminació: “Cadascú es posiciona com vol, però en això anem plegats”.

Sobre que ERC cridi a Catalunya a grans acords però es negui al Congrés a pactar si hi ha Cs, afirma que és un partit de dretes; i sobre el fet que ERC governi a Catalunya amb el centre dreta, replica que és “un centre dreta que aprova uns pressupostos en què 3 de cada 4 euros van destinats a l’àmbit social”.

Respecte a la negociació dels PGE, afirma que abans cal complir l’acord d’investidura amb la taula de diàleg, i que a més el Govern central ha d’explicar-los els comptes, que han de resoldre “l’infrafinançament de la llei de Dependència, per exemple”.

Quant a la crisi econòmica a Catalunya, reitera que “no hi haurà retallades”, i, sobre la idea de Torra d’endeutar-se a través del fons europeu, creu que abans caldria esgotar altres vies, perquè s’ha treballat perquè les finances de la Generalitat estiguin sanejades i es pugui fer front.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca