Som una autonomia: La jutgessa no ratifica el confinament

Considera que és una mesura desproporcionada i de competència estatal

La justícia va acordar diumenge no ratificar la decisió la Generalitat de prohibir a partir d’aquest dilluns sortir i entrar a Lleida ciutat, Alcarràs, Aitona, Seròs, Soses, la Granja d’Escarp, Massalcoreig, Torres de Segre i les entitats municipals descentralitzades de Sucs i Raimat a causa rebrot de coronavirus a la comarca del Segrià (Lleida).

Publicitat

La jutgessa del Jutjat d’Instrucció 1 de Lleida, en funcions de guàrdia, afirma en una interlocutòria que ha recollit Europa Press que pren la decisió –es pot recórrer– perquè veu desproporcionada la resolució del Govern, l’objectiu de la qual, a més, “és eludir l’aplicació de l’estat d’alarma parcial” i que aquesta competència és estatal.

“En tot cas, el President de la Generalitat, d’acord amb l’art. 5 de la Llei Orgànica 4/1981, d’1 de juny, dels estats d’alarma, excepció i lloc, podrà sol·licitar al Govern espanyol la declaració de l’estat d’alarma”, sosté.

La interlocutòria afegeix que no es pot argumentar que ja hi va haver un confinament a Òdena (Barcelona) i que n’hi ha un de perimetral vigent al Segrià (Lleida), perquè “suposaven una afectació de molta menys intensitat dels drets fonamentals que el que ara pretén el Govern de la Generalitat”.

La jutgessa afegeix que tampoc no es pot ratificar el confinament domiciliari perquè la Generalitat pot dur a terme altres actuacions com individualitzar el confinament domiciliari i recomanar el confinament.

I també al·lega que “la proporcionalitat d’aquesta gravíssima mesura limitativa i restrictiva de drets, s’ha de basar precisament en l’existència d’una greu i molt important transmissió comunitària del virus”.

“Segons les xifres que s’han presentat entenem que la restricció domiciliària que es presenta, entre d’altres limitacions, no és proporcional amb les dades”, insisteix.

Petició a la fiscalia

A més, la Fiscalia Provincial de Lleida s’havia oposat aquest mateix diumenge al fet que la justícia ratifiqués la decisió la Generalitat.

El fiscal en cap de l’Audiència de Lleida, Juan F. Bone, al·legava en un escrit adreçat al Jutjat d’Instrucció 1 que “és una competència estatal i s’exerceix, a més, amb la garantia de la intervenció del Congrés”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Els discapacitats a Catalunya signen un 36,4% menys de contractes que el 2019

Els professionals amb discapacitat a Catalunya han signat 8.185 contractes aquest 2020, la qual cosa suposa un descens del 36,4% --12.866 contractes-- pel que...

ERC avisa JxCat que no explicarà “sopars de duro”

La número dos d'ERC per Barcelona a les eleccions del 14-F, Laura Vilagrà, ha reclamat aquest dimarts a JxCat una campanya electoral amb "joc...

Unides Podem, ERC i Bildu retiren l’esmena ‘antidesnonaments’ i no es votarà en el ple del Congrés

Unides Podem, ERC i EH Bildu han retirat l'esmena als pressupostos del 2021 per prohibir els desnonaments sense alternativa habitacional i el tall de...

Borràs dubta que la independència sigui una “prioritat” per ERC

La candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha qüestionat aquest dimarts que la independència sigui una "prioritat" per ERC...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca