Torra anuncia el confinament perimetral del Segrià

Demana als veïns no fer "trobades socials massives" que tenien planificades

Publicitat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que a les 12 d’aquest dissabte el Govern confinarà perimetralment el Segrià (Lleida), “a causa de les dades que confirmen un creixement massa important del nom de casos de contagi del Covid-19”, però fins a les 16 podran entrar-hi o sortir els qui hi resideixin o no, respectivament.

“El Govern té com a prioritat la vida i la salut de les persones, i prendrà totes les decisions i mesures necessàries”, ha declarat en una roda de premsa al costat dels consellers Miquel Buch i Alba Vergés des del Palau de la Generalitat després de presidir una reunió amb el comitè tècnic del Procicat.

Ha dit que és una decisió difícil que començarà a migdia restringint les entrades i sortides de la comarca, però ha enviat un missatge de serenitat i suport als veïns, així com el seu compromís amb la seva terra i l’economia: “Us demanem que vetlleu pels més vulnerables”.

Torra ha demanat als veïns que evitin els llocs més concorreguts, les concentracions i aglomeracions: “Espereu un temps a fer les trobades socials massives que ara podeu perfectament retardar i que teníeu planificades”.

Publicitat

“És important que ara fem aquest esforç per protegir-vos i protegir a les vostres persones estimades”, ha afegit Torra, que també s’ha dirigit a tota la població catalana per emplaçar-la a no relaxar-se.

“Hem advertit des del principi que és necessari prendre totes les precaucions i respectar els consells i les recomanacions”, i ha afegit que és necessari protegir-s’a un mateix per protegir als altres.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes