Torra anuncia el confinament perimetral del Segrià

Demana als veïns no fer "trobades socials massives" que tenien planificades

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que a les 12 d’aquest dissabte el Govern confinarà perimetralment el Segrià (Lleida), “a causa de les dades que confirmen un creixement massa important del nom de casos de contagi del Covid-19”, però fins a les 16 podran entrar-hi o sortir els qui hi resideixin o no, respectivament.

Publicitat

“El Govern té com a prioritat la vida i la salut de les persones, i prendrà totes les decisions i mesures necessàries”, ha declarat en una roda de premsa al costat dels consellers Miquel Buch i Alba Vergés des del Palau de la Generalitat després de presidir una reunió amb el comitè tècnic del Procicat.

Ha dit que és una decisió difícil que començarà a migdia restringint les entrades i sortides de la comarca, però ha enviat un missatge de serenitat i suport als veïns, així com el seu compromís amb la seva terra i l’economia: “Us demanem que vetlleu pels més vulnerables”.

Torra ha demanat als veïns que evitin els llocs més concorreguts, les concentracions i aglomeracions: “Espereu un temps a fer les trobades socials massives que ara podeu perfectament retardar i que teníeu planificades”.

“És important que ara fem aquest esforç per protegir-vos i protegir a les vostres persones estimades”, ha afegit Torra, que també s’ha dirigit a tota la població catalana per emplaçar-la a no relaxar-se.

“Hem advertit des del principi que és necessari prendre totes les precaucions i respectar els consells i les recomanacions”, i ha afegit que és necessari protegir-s’a un mateix per protegir als altres.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

L’ANC inicia aquest dilluns la consulta per ratificar la seva estratègia per incidir en les eleccions

L'ANC ha iniciat aquest dilluns la consulta telemàtica perquè els socis de l'entitat votin per ratificar l'estratègia per incidir en les eleccions catalanes del...

Forcadell no creu que superar el 50% dels vots independentistes canviï “res” pel que fa al Gobierno

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha admès aquest dilluns que és important que els partits independentistes superin el llindar del 50% dels vots en...

Calvet i Borràs rebaixen la importància de superar el 50% dels vots

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, tots dos candidats a les primàries de...

L’ANC adverteix de l’augment de discursos i delictes d’odi contra “la minoria catalana”

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha advertit aquest divendres de l'augment dels discursos d'odi i de l'ús de delictes d'odi "contra la minoria...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca