Iglesias qüestiona l’aritmètica de Sánchez: “No és viable arribar a un acord amb Cs per als pressupostos”

"El bloc de la investidura serà el dels pressupostos"

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Publicitat

El vicepresident segon del Govern espanyol, Pablo Iglesias, ha assegurat aquest divendres que no és “viable” arribar a un acord amb Cs per pactar els pressupostos generals de l’Estat i ha apostat per recuperar la majoria de la investidura.

En una entrevista a ‘Las mañanas de RNE’ que ha recollit Europa Press, Iglesias ha deixat clar que l’executiu pot assolir “acords puntuals” amb la formació taronja. “Però no s’ha d’enganyar la gent: aquest govern es construeix sobre la base d’un acord programàtic progressista”, ha afegit.

Això, a parer seu, és “incompatible amb alguns plantejaments” del partit que lidera Inés Arrimadas com el contracte únic o la “motxilla austríaca”. Per tot això, el vicepresident s’ha mostrat convençut que “el bloc de la investidura serà el dels pressupostos”.

Amb tot, Iglesias no veuria amb mals ulls que Cs ofereixi el seu suport a uns comptes públics progressistes però ha assegurat que el seu partit no canviarà ni una coma de l’acord d’investidura que va subscriure amb Pedro Sánchez.

“Però no soc ingenu”, ha insistit, després de recordar que els taronges “governen amb Vox i el PP” en algunes comunitats com Andalusia o la Comunitat de Madrid, fet incompatible amb les idees del seu partit.

Així, el vicepresident ha insistit en la necessitat d’acostar posicions amb ERC. “Serà complicat, hi haurà tensió i pressions… Però els votants són progressistes i crec que finalment trobarem un enteniment”, ha opinat.

Això implicarà, a parer seu, “parlar de moltes coses”. “Però ull viu: amb ERC, i amb Bildu també. Caldrà arribar a un acord en qüestions socials com ja hem fet abans. I crec que podrem arribar a un acord amb el PNB i amb altres grups mes petits. Un acord de govern com el que tenim només es pot construir en un context d’esquerra”, ha resolt.

- Publicitat-

Breus

Iglesias denuncia que Podemos és víctima d’un “judici mediàtic”

El vicepresident segon del govern espanyol i líder de Podem, Pablo Iglesias, ha afirmat que les acusacions sobre el presumpte finançament irregular del partit...

Enllesteixen el projecte museogràfic del centre d’interpretació del jaciment del Barranc de la Boella

El projecte museogràfic del futur centre d'interpretació del jaciment del Barranc de la Boella, a la Canonja (Tarragonès), ja està enllestit. Segons informa l'Institut...

Cases rurals i càmpings de la Catalunya Central ronden el ple aquest agost

La Catalunya Central s'ha convertit en una de les principals destinacions turístiques aquest estiu. Tot i la pràcticament nul·la presència de clients estrangers, els...

La xifra de negocis del sector serveis a Catalunya cau un 18,2% al juny

La xifra de negocis del sector serveis a Catalunya va caure un 18,2% al juny a causa dels efectes econòmics derivats de la crisi...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca