El PDeCAT culpa Puigdemont de fer que estiguin “més fraccionats que mai”

Solsona avisa als associats del PDeCAT que l'hauran de deixar si se sumen al partit del president legítim

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Publicitat

El portaveu del PDeCat, Marc Solsona, ha culpat aquest dijous el president legítim de la Generalitat Carles Puigdemont de predicar la unitat i aconseguir finalment que estiguin “més fraccionats que mai”.

En una entrevista a ‘El Periódico’ que ha recollit Europa Press, quan li han preguntat si és un fracàs que l’antiga CDC es presenti fragmentada entre JxCat, el PNC i el nou partit de Puigdemont, ha constatat: “Un fracàs de qui? De la gent de CDC? De la gent del PDeCat? O dels ideòlegs de la unitat que al final han aconseguit que estiguem més fraccionats que mai?”.

Solsona s’ha referit així a Puigdemont i a tots els que diuen que cal llistes unitàries, i ha recordat que el president legítim va crear la Crida Nacional per la República per assolir la unitat, que cap partit s’hi va apuntar i que només el PDeCat va cridar els seus associats a sumar-s’hi lliurement.

“La suma de persones ha aconseguit un artefacte polític? No. Va sortir una setmana abans de l’assemblea general del PDeCat. Algú ho va decidir de manera intencionada”, ha recalcat Solsona, que creu que Puigdemont se sent còmode com a líder de Catalunya, no de partit.

Malgrat respectar l’anunci del nou partit de Puigdemont, ha reivindicat que el PDeCat existeix, té projecte, estructura, idees, lideratges i base territorial, i treballaran com JxCat per concórrer a les eleccions.

El nom de JxCat

Sobre si mantindran el nom de JxCat, Solsona ha recordat que JxCat és “un partit que va registrar el PDeCat, una marca electoral del PDeCat”, i ha avisat als associats del partit que si se sumen al projecte de Puigdemont hauran d’estripar el carnet perquè no contemplen la doble militància.

Després d’instar Puigdemont a explicar què vol fer amb el nou partit, ha negat que hi hagi hagut un degoteig de baixes recentment en el PDeCat, i sobre si negociaran amb el Partit Nacionalista de Catalunya (PNC), ha reivindicat que el seu partit té vida pròpia.

“No estem entre Puigdemont i Marta Pascal. Defensem un model de país”, ha resolt el portaveu del PDeCat i també alcalde de Mollerussa (Lleida).

- Publicitat-

Breus

Iglesias denuncia que Podemos és víctima d’un “judici mediàtic”

El vicepresident segon del govern espanyol i líder de Podem, Pablo Iglesias, ha afirmat que les acusacions sobre el presumpte finançament irregular del partit...

Enllesteixen el projecte museogràfic del centre d’interpretació del jaciment del Barranc de la Boella

El projecte museogràfic del futur centre d'interpretació del jaciment del Barranc de la Boella, a la Canonja (Tarragonès), ja està enllestit. Segons informa l'Institut...

Cases rurals i càmpings de la Catalunya Central ronden el ple aquest agost

La Catalunya Central s'ha convertit en una de les principals destinacions turístiques aquest estiu. Tot i la pràcticament nul·la presència de clients estrangers, els...

La xifra de negocis del sector serveis a Catalunya cau un 18,2% al juny

La xifra de negocis del sector serveis a Catalunya va caure un 18,2% al juny a causa dels efectes econòmics derivats de la crisi...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca