eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  El TC suspèn l’acció exterior de la Generalitat perquè embruta la reputació espanyola

  Segons el tribunal menyscaba la posició i la imatge internacional d'Espanya

  El ple del Tribunal Constitucional ha acordat per unanimitat mantenir en suspens el Pla d’acció exterior i de relacions amb la Unió Europea 2019-2022 de la Generalitat de Catalunya.

  Segons la interlocutòria que s’ha publicat aquest dimarts, el tribunal diu que s’ha de mantenir en suspens perquè “la vigència del pla impugnat podria ocasionar uns perjudicis a la política exterior espanyola que, en cas que finalment fos declarat inconstitucional, seria impossible de reparar”.

  Publicitat

  Aquests perjudicis consisteixen, segons el parer del tribunal de garanties, que el pla menyscaba la posició i la imatge internacional d’Espanya, en tant que l’execució de “caràcter omnicomprensiu i els objectius que persegueix van en detriment de l’interès general que s’expressa en l’acció exterior espanyola”.

  Seguim gràcies a tu!

  D'ençà el 2013 Revista Mirall ha treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres lectors, qui amb la seva subscripció participa en sortejos exclusius des de només 3€. Participa i ajuda'ns a continuar endavant.

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca