El TC suspèn l’acció exterior de la Generalitat perquè embruta la reputació espanyola

Segons el tribunal menyscaba la posició i la imatge internacional d'Espanya

El ple del Tribunal Constitucional ha acordat per unanimitat mantenir en suspens el Pla d’acció exterior i de relacions amb la Unió Europea 2019-2022 de la Generalitat de Catalunya.

Publicitat

Segons la interlocutòria que s’ha publicat aquest dimarts, el tribunal diu que s’ha de mantenir en suspens perquè “la vigència del pla impugnat podria ocasionar uns perjudicis a la política exterior espanyola que, en cas que finalment fos declarat inconstitucional, seria impossible de reparar”.

Aquests perjudicis consisteixen, segons el parer del tribunal de garanties, que el pla menyscaba la posició i la imatge internacional d’Espanya, en tant que l’execució de “caràcter omnicomprensiu i els objectius que persegueix van en detriment de l’interès general que s’expressa en l’acció exterior espanyola”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca