El TC suspèn l’acció exterior de la Generalitat perquè embruta la reputació espanyola

Segons el tribunal menyscaba la posició i la imatge internacional d'Espanya

Publicitat

El ple del Tribunal Constitucional ha acordat per unanimitat mantenir en suspens el Pla d’acció exterior i de relacions amb la Unió Europea 2019-2022 de la Generalitat de Catalunya.

Segons la interlocutòria que s’ha publicat aquest dimarts, el tribunal diu que s’ha de mantenir en suspens perquè “la vigència del pla impugnat podria ocasionar uns perjudicis a la política exterior espanyola que, en cas que finalment fos declarat inconstitucional, seria impossible de reparar”.

Aquests perjudicis consisteixen, segons el parer del tribunal de garanties, que el pla menyscaba la posició i la imatge internacional d’Espanya, en tant que l’execució de “caràcter omnicomprensiu i els objectius que persegueix van en detriment de l’interès general que s’expressa en l’acció exterior espanyola”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes