Cs descarta un avançament electoral català perquè “el virus encara està aquí”

Roldán defensa que la investigació sobre la monarquia ha de ser judicial

La líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, considera que ara mateix unes eleccions a Catalunya “no ajudarien en res” perquè el coronavirus “encara està aquí”. En una entrevista a ‘Catalunya Ràdio’, ha defensat que ara les prioritats són unes altres i ha instat a pensar en les persones en comptes de pensar en els escons. Sobre les noves informacions que apunten a suposats casos de corrupció de la monarquia, Roldán ha defensat que la investigació ha de ser judicial i que s’haurà de complir la sentència. “Tothom és igual davant la llei. Si un cap d’Estat, un polític o un taxista, qui sigui, comet un delicte, haurà de ser condemnat i complir la sentència”, ha afegit.
Roldán ha defensat que “ara no és moment de posar-se amb la calculadora electoral” i que no toquen eleccions a Catalunya perquè les prioritats són unes altres. I ha afegit que li sap greu que s’estigui pendent del calendari judicial del president de la Generalitat, Quim Torra, en referència a la possible confirmació de la seva inhabilitació per part del Tribunal Suprem.

Publicitat

De totes maneres, la líder de Cs i candidata del partit taronja a la presidència de la Generalitat ha assegurat que el seu partit està preparat per a unes eleccions i que si es convoquen, sortiran a guanyar.

Preguntada per si ara votaria a favor de la monarquia, Roldán no ha contestat directament i ha considerat que es tracta d’un debat que s’hauria de tenir. La líder de Cs a Catalunya creu en la figura de cap d’Estat però també ha obert la porta a obrir el debat sobre la continuïtat de la monarquia.

Després de les noves informacions que tornen a apuntar a possibles casos de corrupció de la monarquia espanyola, Roldán ha afirmat que al final la investigació ha de ser judicial perquè és un jutge qui ha de dirimir si s’han comès delictes i no els polítics. D’aquesta manera, ha respost a la pregunta sobre què hagués votat Cs en relació a una comissió d’investigació sobre la monarquia en cas de formar part de la Mesa del Congrés.

Pel que fa als pressupostos estatals, ha promès que Cs serà responsable i posarà l’interès general per davant del partidisme. Segons ha dit, la posició del seu partit dependrà de l’actitud que tingui el govern espanyol en aquesta qüestió. “Si ens presenten uns pressupostos segons el programa de Podem, no ens agradaran”, ha avisat per després afegir que “intentaran incidir” en els comptes. Segons Roldán no és el moment per a “receptes populistes ni apujar impostos”.

En relació a la política catalana, ha tornat a criticat el Govern per crear una comissió per a la reactivació sense l’oposició i la lamentat que el president Torra digui que sí davant les càmeres a les propostes de Cs i, després, s’hi negui fora dels focus mediàtic.

Finalment, ha considerat que no perilla l’acord de govern entre Cs i PP a la comunitat de Madrid i ha afegit que el partit taronja està satisfet amb aquest pacte de govern.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

El 71% de les empreses esportives queden fora de les ajudes del Govern

El clúster del sector empresarial esportiu, INDESCAT, ha denunciat que els ajuts anunciats pel Govern al sector de l'esport són insuficients i "no cobreixen...

40 anys sense una llei electoral catalana

40 anys després de la restitució del Parlament la llei electoral catalana continua sent la gran assignatura pendent després de diversos intents fracassats. Catalunya...

El toc de queda de Nadal i Cap d’Any serà de 1.00 hores a les 6.00 hores

El Govern central proposa limitar a sis persones les reunions familiars i socials que se celebrin durant les festes de Nadal i un confinament...

Un buc de la Marina russa expulsa un destructor dels EUA al golf de Pere el Gran

Un buc de guerra de l'Armada de Rússia ha expulsat un destructor de la Marina nord-americana que havia entrat dins d'aigües territorials russes al...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca