La campanya d’estiu generarà 787.400 llocs de treball, un 19,3% més que els que es van crear durant l’estat d’alarma

Adecco preveu que es crearan gairebé 197.000 contractes al mes

Publicitat

La campanya d’estiu d’aquest any generarà 787.400 llocs de treball a tot Espanya, un 19,3% més que els que es van crear durant l’estat d’alarma, en una campanya que serà “atípica” per la crisi sanitària i la incertesa, segons les previsions que ha publicat aquest divendres Adecco.

En concret, Adecco preveu que es crearan gairebé 197.000 contractes al mes i pensa que la campanya estival estarà marcada per la incertesa sobre com es podrà gaudir dels espais públics, l’oci i el transport, tot i que creu que hi ha alguns punts que es mantindran “com cada any”, perquè “el turisme i l’hostaleria seran clau aquests mesos”.

Les tres comunitats autònomes que generaran més llocs de treball són Catalunya (125.500 contractes, un 22,2% més que durant l’estat d’alarma) Andalusia (102.000, un 19,9% més), Madrid (100.700, un 15% més), la Comunitat Valenciana (89.000, un 23,6% més) i Múrcia (73.800, un 21% més).

En aquestes autonomies, el component turístic i l’elevat percentatge de població activa fa que siguin “les que es veuran més beneficiades per la millora de l’ocupació”. No obstant això, Adecco apunta que en general totes les comunitats experimentaran una millora notable en les contractacions.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes