El cap de Mossos assegura que senten “vergonya i indignació” per l’actuació racista

Demana als agents que segueixin sent acurats i tractin apropiadament a "tothom"

El comissari cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, ha escrit una carta aquest dimarts dirigida als agents després de conèixer-se la presumpta agressió racista de sis agents a Manresa (Barcelona), i ha dit que són casos aïllats que perjudiquen el cos enormement: “Sé que quan vau escoltar l’enregistrament també vau sentir vergonya i indignació”.

Publicitat

En la missiva, avançada per Ser Catalunya i consultada per Europa Press, parla de l’enregistrament en la qual s’escolta com va ser la presumpta agressió de gener de 2019, i apunta que és una conducta que no representa a la policia catalana: “Atempta contra la professionalitat i el bon treball que quotidianament duem a terme”.

“Entenem que en una policia democràtica no hi ha lloc per a actituds i conductes contràries als seus principis i valors”, exposa Sallent en la carta, i sosté que en el cos de Mossos no es tolerarà cap actitud ni conducta racista, xenòfoba o discriminatòria.

Per això rebutja l’actuació, assegura que des de la policia catalana mantenen un compromís per treballar per a la construcció d’una societat justa i cohesionada, i fomentar “l’edificació de ponts que garanteixin la cooperació i la confiança entre la policia i la ciutadania”.

“Us animo a seguir sent especialment acurats a garantir que es tracta de forma apropiada a tothom, que s’utilitza un llenguatge neutre a tot moment i que no es permeten conductes o actituds discriminatòries”, afegeix el cap de Mossos.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca