Interior canvia de destí els mossos investigats per l’agressió policial xenòfoba

Buch i Ferrer compareixeran al Parlament per donar-ne explicacions

El conseller d’Interior, Miquel Buch, i el director general de la Policia, Pere Ferrer, han acordat l’aplicació immediata d’una mesura cautelar de canvi de destinació dels agents implicats en una presumpta agressió racista al Bages, a l’espera de la resolució judicial del procediment obert als jutjats de Manresa. Han pres la decisió després d’escoltar el document d’àudio del qual han tingut coneixement aquest dilluns, segons han informat fonts del Departament d’Interior. Buch i Ferrer compareixeran a petició pròpia, davant del Parlament, per informar sobre les actuacions i les polítiques de no discriminació impulsades pels Mossos. SOS Racisme ha fet públic aquest dilluns el cas, que va passar el 10 de gener de 2019 a Sant Feliu Sasserra.

Publicitat

La Divisió d’Afers Interns dels Mossos d’Esquadra va obrir una investigació del cas en tenir-ne coneixement. En aquest context, el 5 de febrer de 2019 la Comissaria General de Relacions Institucionals, Prevenció i Mediació es va reunir amb els familiars de la víctima.

Els Mossos d’Esquadra “es van posar a disposició de la justícia per aclarir els fets i aportar el màxim d’informació per determinar el que va succeir”, segons les mateixes fonts. En l’àmbit judicial es va obrir un procediment que instrueix el jutjat de Manresa, fet que va comportar la paralització automàtica de la investigació interna dels Mossos d’Esquadra, tal i com fixa la llei, restant a l’espera de la resolució judicial.

El Departament d’Interior “manifesta el seu rebuig absolut a qualsevol actuació basada en criteris discriminatoris” i apunta que “és conscient de la seva obligació per garantir la llibertat i els drets de tots els ciutadans”.

Amb aquest objectiu, exposa que “es forma permanentment als i les agents i es treballa coordinadament amb entitats i organitzacions que vetllen per garantir els drets de les persones més vulnerables, i per defensar una societat lliure de racisme i de xenofòbia”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca