Illa pressiona Torra perquè fixi una data electoral i així “situar” Iceta a la Generalitat

Vol que la cita electoral sigui "el més aviat possible"

El ministre de Sanitat i secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, ha pressionat aquest diumenge el president de la Generalitat, Quim Torra, perquè “assenyali” una data electoral i ha reclamat que les eleccions són necessàries “el més aviat possible”. En una intervenció al Congrés del PSC del Bages, Berguedà i Solsonès, Illa ha lamentat que el Govern de JxCat i ERC no és de coalició sinó de “juxtaposició” i que està “esgotat”. Per això, ha reclamat una convocatòria electoral i ha dit que el PSC té “el millor candidat” i que van a “guanyar”. “Convé que posem el partit a punt i activem la maquinària, a partir de la tornada de vacances, pel combat democràtic. Situem Iceta a la Generalitat”, ha manifestat.

Publicitat

Illa ha argumentat que el PSC ha de “sortir a guanyar” perquè compten amb els plantejaments que són els que es demanen en els temps actuals. En concret, ha parlat de “rigor, seriositat, reactivació econòmica, prioritzar ciutadania, no deixar ningú enrere o mesures socials”.

Per posar a punt el partit ha dit que el PSC celebrarà un consell nacional a mitjans de juliol. Per aconseguir que Miquel Iceta arribi a la Generalitat ha demanat la “implicació” del territori.

El ministre de Sanitat ha aprofitat per dir que cal ser molt “prudent” i no “perdre el respecte” davant del virus de la covid-19 fins que existeixi un tractament. “Prudència, cal molta responsabilitat en aquestes noves etapes”, ha recomanat.

Tant pel desenllaç de la pandèmia com per la hipotètica convocatòria electoral a Catalunya, Illa ha apuntat que caldrà un PSC “fort” i “treballar molt”. El ministre ha celebrat la feina feta durant la pandèmia en totes les administracions on governen. Ha aplaudit que el govern espanyol hagi impulsat l’ingrés mínim vital i el “lideratge” del president espanyol Pedro Sánchez davant la UE per “garantir” un plantejament de sortida de la crisi diferent del de 2008.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca