Illa pressiona Torra perquè fixi una data electoral i així “situar” Iceta a la Generalitat

Vol que la cita electoral sigui "el més aviat possible"

Publicitat

El ministre de Sanitat i secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, ha pressionat aquest diumenge el president de la Generalitat, Quim Torra, perquè “assenyali” una data electoral i ha reclamat que les eleccions són necessàries “el més aviat possible”. En una intervenció al Congrés del PSC del Bages, Berguedà i Solsonès, Illa ha lamentat que el Govern de JxCat i ERC no és de coalició sinó de “juxtaposició” i que està “esgotat”. Per això, ha reclamat una convocatòria electoral i ha dit que el PSC té “el millor candidat” i que van a “guanyar”. “Convé que posem el partit a punt i activem la maquinària, a partir de la tornada de vacances, pel combat democràtic. Situem Iceta a la Generalitat”, ha manifestat.

Illa ha argumentat que el PSC ha de “sortir a guanyar” perquè compten amb els plantejaments que són els que es demanen en els temps actuals. En concret, ha parlat de “rigor, seriositat, reactivació econòmica, prioritzar ciutadania, no deixar ningú enrere o mesures socials”.

Per posar a punt el partit ha dit que el PSC celebrarà un consell nacional a mitjans de juliol. Per aconseguir que Miquel Iceta arribi a la Generalitat ha demanat la “implicació” del territori.

El ministre de Sanitat ha aprofitat per dir que cal ser molt “prudent” i no “perdre el respecte” davant del virus de la covid-19 fins que existeixi un tractament. “Prudència, cal molta responsabilitat en aquestes noves etapes”, ha recomanat.

Publicitat

Tant pel desenllaç de la pandèmia com per la hipotètica convocatòria electoral a Catalunya, Illa ha apuntat que caldrà un PSC “fort” i “treballar molt”. El ministre ha celebrat la feina feta durant la pandèmia en totes les administracions on governen. Ha aplaudit que el govern espanyol hagi impulsat l’ingrés mínim vital i el “lideratge” del president espanyol Pedro Sánchez davant la UE per “garantir” un plantejament de sortida de la crisi diferent del de 2008.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes