La Síndica de Barcelona obre una actuació d’ofici sobre l’escolarització

"Volem conèixer els punts febles i les fortaleses del procés d'escolarització actual"

La Síndica de Greuges de Barcelona ha obert una actuació d’ofici per analitzar com es garanteix el dret a una escola pública, de qualitat i de proximitat a l’alumnat de la ciutat i contribuir a “millorar l’eficàcia i l’eficiència” del sistema d’escolarització actual, mitjançant l’anàlisi d’aquesta situació des del curs 2015/2016, ha informat aquest divendres en un comunicat.

Publicitat

“Volem conèixer els punts febles i les fortaleses del procés d’escolarització actual, focalitzant-nos en dos cursos com a P3 i primer d’ESO, encara que també entrarem a valorar les sol·licituds de canvi de centre de les famílies que no estan satisfetes amb l’assignació final”, ha explicat la defensora de la ciutadania barcelonina, Maria Assumpció Vilà.

En els últims cinc anys, la Síndica ha tramitat gairebé un centenar de queixes relacionades amb l’assignació i el procés d’escolarització per a nens i adolescents en l’inici del segon cicle d’educació infantil (P3) i, en menor mesura, del primer curs de l’Educació Secundària Obligatòria (ESO) a Barcelona, i el volum de les famílies afectades supera les 450.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca