Iceta enceta el debat de les competències autonòmiques

El líder del PSC aposta per mantenir la majoria de la investidura de Sánchez sense excloure altres partits

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, creu que el Ministeri de Sanitat necessita “més musculatura” de cara el futur perquè estava pensat “de forma molt residual”. “Ara hem vist que en determinades circumstàncies necessita més musculatura i més força”, ha afegit en una entrevista a ‘Els Matins de TV3’. Es tracta, segons Iceta, d’enfortir el paper d’un ministeri federal i ha afegit que les comunitats no ho han de veure com un risc a les seves competències sinó com “una possibilitat de col·laboració més eficaç i potent”. D’altra banda, ha apostat perquè el govern espanyol mantingui la majoria de la investidura sense excloure altres partits.

Publicitat

Iceta ha preguntat quantes competències ha pres l’Estat a les comunitats autònomes durant l’estat d’alarma, i ha defensat que Catalunya ha continuat tenint la gestió en política sanitària. “Hi ha coses que el Departament de Salut hagués volgut fer i no ha pogut fer en temes de política sanitària? Hagués organitzat els metges i les infermeres de diferent manera?”, ha preguntat. I en aquest context, ha defensat que només no han pogut decidir sobre les mesures del confinament perquè “afecten llibertats fonamentals”.

Després del suport de Cs al govern espanyol a les pròrrogues de l’estat d’alarma, Iceta ha dit que li agradaria mantenir la majoria que va permetre la investidura de Pedro Sánchez però ha afegit que “si en determinats moments s’amplia, molt millor”. En aquest sentit, ha dit que discrepa del portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, que veu incompatible que el govern espanyol tingui el suport d’ERC i de Cs alhora. “El tema no és qui sinó el què”, ha replicat a Rufián.

Pel que fa a la gestió del govern espanyol de la crisi sanitària, Iceta ha defensat que “Espanya no ha arribat tard” perquè, segons ha apuntat, s’arriba tard quan es té una cita reconeguda. Segons Iceta, la “rapidesa i la contundència de les mesures ha estat més que raonable”.

En relació a l’ingrés mínim vital, Iceta s’ha mostrat partidari que es gestioni des de les comunitats autònomes i ha posat l’exemple de la llei de dependència.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca