Rull “tornaria a defensar” la declaració d’independència de 2017

No veu políticament esgotada la legislatura: "No acaba fins a desembre de 2021"

El conseller legítim de la Generalitat Josep Rull ha considerat que la legislatura no està políticament esgotada donada la crisi sanitària actual que, al seu judici, requereix aportar solucions que permetin una reactivació econòmica i la protecció social dels catalans.

“El que reclama la gent són decisions ràpides i solucions efectives. I en això ha de centrar-se el Govern. La legislatura no acaba fins a desembre de 2021”, ha apuntat en una entrevista en Nació Digital.

Sobre la relació entre JxCat i ERC, Rull ha recordat que des de la unitat van fer possible l’1-O, per la qual cosa vol creure que hi ha la possibilitat de fixar una estratègia conjunta: “Jo, personalment, em deixaré la pell a ajudar”.

En preguntar-se-li si li agradaria que l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont fos el candidat en unes eleccions acompanyat d’un número dos efectiu, ha recordat l’actual eurodiputat i líder de JxCat “ha de poder encapçalar el projecte polític”, i que els que estiguin en la llista ha de ser per meritocracia, i creu que el conseller Damià Calvet té mèrits per estar en ella.

Declaració d’independència

Per a Rull, encara que s’haguessin convocat eleccions a la tardor de 2017, el Govern de llavors Mariano Rajoy hagués aplicat l’article 155 de la Constitució, i ha defensat així l’aprovació de la declaració d’independència: “I no tinc cap dubte: ho tornaria a defensar”, ha asseverat.

“La nostra unilateralitat tan salvatgement criticada va ser una unilateralitat forçada, una resposta a la sistemàtica i unilateral acció de l’estat profund, amb la complicitat entusiasta de les forces polítiques majoritàries”, ha sostingut l’exconseller, que afegeix que, en condicions semblants, seria un error renunciar a ella en termes democràtics.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Vergés assumeix totes les responsabilitats en la gestió de la crisi

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha assegurat que assumeix totes les responsabilitats que té en la gestió de la covid-19...

El vicepresident segon i ministre d'Afers Socials, Pablo Iglesias, ha afirmat que el govern espanyol "no renunciarà al diàleg amb cap força política" per...

La fiscalia actua contra el 100.2 dels presos polítics

La fiscalia ha reclamat al Tribunal Suprem que declari la seva competència per revisar els recursos contra l'aplicació de l'article 100.2 del règim penitenciari...

Colau proposa pagar fins a 1.200€ al mes per cada pis turístic que passi a lloguer social

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha ofert pagar fins a 1.200 euros al mes per cada pis turístic que passi a lloguer social de...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca