Rull “tornaria a defensar” la declaració d’independència de 2017

No veu políticament esgotada la legislatura: "No acaba fins a desembre de 2021"

El conseller legítim de la Generalitat Josep Rull ha considerat que la legislatura no està políticament esgotada donada la crisi sanitària actual que, al seu judici, requereix aportar solucions que permetin una reactivació econòmica i la protecció social dels catalans.

Publicitat

“El que reclama la gent són decisions ràpides i solucions efectives. I en això ha de centrar-se el Govern. La legislatura no acaba fins a desembre de 2021”, ha apuntat en una entrevista en Nació Digital.

Sobre la relació entre JxCat i ERC, Rull ha recordat que des de la unitat van fer possible l’1-O, per la qual cosa vol creure que hi ha la possibilitat de fixar una estratègia conjunta: “Jo, personalment, em deixaré la pell a ajudar”.

En preguntar-se-li si li agradaria que l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont fos el candidat en unes eleccions acompanyat d’un número dos efectiu, ha recordat l’actual eurodiputat i líder de JxCat “ha de poder encapçalar el projecte polític”, i que els que estiguin en la llista ha de ser per meritocracia, i creu que el conseller Damià Calvet té mèrits per estar en ella.

Declaració d’independència

Per a Rull, encara que s’haguessin convocat eleccions a la tardor de 2017, el Govern de llavors Mariano Rajoy hagués aplicat l’article 155 de la Constitució, i ha defensat així l’aprovació de la declaració d’independència: “I no tinc cap dubte: ho tornaria a defensar”, ha asseverat.

“La nostra unilateralitat tan salvatgement criticada va ser una unilateralitat forçada, una resposta a la sistemàtica i unilateral acció de l’estat profund, amb la complicitat entusiasta de les forces polítiques majoritàries”, ha sostingut l’exconseller, que afegeix que, en condicions semblants, seria un error renunciar a ella en termes democràtics.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca