Rull “tornaria a defensar” la declaració d’independència de 2017

No veu políticament esgotada la legislatura: "No acaba fins a desembre de 2021"

Publicitat

El conseller legítim de la Generalitat Josep Rull ha considerat que la legislatura no està políticament esgotada donada la crisi sanitària actual que, al seu judici, requereix aportar solucions que permetin una reactivació econòmica i la protecció social dels catalans.

“El que reclama la gent són decisions ràpides i solucions efectives. I en això ha de centrar-se el Govern. La legislatura no acaba fins a desembre de 2021”, ha apuntat en una entrevista en Nació Digital.

Sobre la relació entre JxCat i ERC, Rull ha recordat que des de la unitat van fer possible l’1-O, per la qual cosa vol creure que hi ha la possibilitat de fixar una estratègia conjunta: “Jo, personalment, em deixaré la pell a ajudar”.

En preguntar-se-li si li agradaria que l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont fos el candidat en unes eleccions acompanyat d’un número dos efectiu, ha recordat l’actual eurodiputat i líder de JxCat “ha de poder encapçalar el projecte polític”, i que els que estiguin en la llista ha de ser per meritocracia, i creu que el conseller Damià Calvet té mèrits per estar en ella.

Publicitat

Declaració d’independència

Per a Rull, encara que s’haguessin convocat eleccions a la tardor de 2017, el Govern de llavors Mariano Rajoy hagués aplicat l’article 155 de la Constitució, i ha defensat així l’aprovació de la declaració d’independència: “I no tinc cap dubte: ho tornaria a defensar”, ha asseverat.

“La nostra unilateralitat tan salvatgement criticada va ser una unilateralitat forçada, una resposta a la sistemàtica i unilateral acció de l’estat profund, amb la complicitat entusiasta de les forces polítiques majoritàries”, ha sostingut l’exconseller, que afegeix que, en condicions semblants, seria un error renunciar a ella en termes democràtics.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes