Les farmacèutiques van rebutjar treballar en la preparació contra epidèmies el 2017

El lobby farmacèutic admet haver-se oposat a la proposta però al·lega que el projecte no "encaixava"

L’ONG Corporate Europe Observatory assegura que el lobby de les farmacèutiques va rebutjar el 2017 una proposta de la Comissió Europea per treballar en la biopreparació, és a dir, la preparació contra epidèmies com la del coronavirus. En un informe on denuncia els “privilegis” de la col·laboració de Brussel·les amb aquesta indústria, l’entitat afirma haver trobat evidències que la Federació Europea de la Indústria Farmacèutica (EFPIA) es va oposar a què la Iniciativa per a Medicaments Innovadors (IMI), una aliança publico-privada amb la UE, treballés en aquest àmbit. L’EFPIA admet a l’ACN que no van acceptar la proposta, però ho justifica perquè el projecte se centrava en qüestions de regulació i no científiques i, per això, no “encaixava”.

La Iniciativa per a Medicaments Innovadors (IMI, per les seves sigles en anglès) és una aliança entre la Comissió Europea i l’EFPIA que pretén “accelerar el desenvolupament” de medicaments innovadors, especialment quan hi ha una “necessitat mèdica o social insatisfeta”. Aquest organisme que distribueix finançament a les empreses del sector ha comptat amb més de 1.600 milions d’euros de fons europeus en els darrers sis anys.

Des de l’EPFIA recorden que el consell d’administració de l’IMI compta amb un igual nombre de membres dels científics de la indústria i representants de la Comissió Europea que prenen les decisions sobre les prioritats de finançament. Per contra, Corporate Europe Observatory denuncia el pes de les farmacèutiques en la direcció de l’IMI.

“L’IMI no inverteix en àrees on es necessita urgentment finançament públic, com ara la preparació a llarg termini per a epidèmies, la SIDA, les malalties tropicals relacionades amb la pobresa, però inverteix molt en àrees molt profitoses on la indústria farmacèutica ja està dedicant considerables recursos”, critica l’entitat.

L’EPFIA defensa que l’IMI ja contribueix a la biopreparació en “accelerar el desenvolupament de diagnòstics i teràpies” i remarca que van obrir una convocatòria a principis de març per finançar projectes sobre el covid-19.

Corporate Europe Observatory lamenta que la indústria “només ara” mostri interès a desenvolupar vacunes i tractaments contra les epidèmies.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

“Continuo sent una presa política sigui amb el grau que sigui”

La consellera legítima Dolors Bassa ha afirmat que continua sent una presa política "sigui amb el grau que sigui" després que les juntes de...

Nervis a Cs pel tercer grau dels presos polítics

El portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha acusat aquest dijous el president de la Generalitat, Quim Torra, la consellera de Justícia, Esther...

El 70% dels usuaris de residències i el 56% de treballadors infectats de covid-19 són asimptomàtics

El 69,7% dels usuaris de residències i el 55,8% dels treballadors que s'han infectat de covid-19 són asimptomàtics, segons un estudi d'un equip multidisciplinari...

Torra sobre el tercer grau als presos: “Tercer grau? Llibertat!”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat aquest dijous que els presos polítics condemnats per l'1-O no haurien d'haver estat jutjats mai...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca