La Intersindical-CSC desmunta el pla de Bargalló per tornar a les escoles

"Obrir les escoles amb aquestes condicions presentades avui és una temeritat sanitària que no podem assumir perquè juga amb la salut dels alumnes, de les famílies, dels treballadors i de tota la societat"

La Intersindical-CSC ha criticat aquest dimecres en un comunicat el pla de reobertura dels col·legis plantejat pel conseller d’Educació, Josep Bargalló, en el marc del desconfinament per l’epidèmia del coronavirus: “Amb aquestes indicacions i condicions no es poden obrir les escoles”.

Publicitat

El sindicat ha censurat que es pretenguin obrir els centres educatius “sense preveure cap recurs extraordinari de personal ni cap planificació d’espais”, tenint en compte que se’ls obliga a reduir a la meitat els grups d’alumnes i a atendre alguns estudiants presencialment i uns altres telemàticament.

“Cada centre haurà de decidir quins nens tenen dret a l’educació presencial i quins no? Els docents haurem de fer jornades de 24 hores atenent presencialment i virtualment els alumnes?”, s’ha preguntat el sindicat.

Ha criticat també que es traspassi “tota la responsabilitat a les direccions [de les escoles] quan hi ha alts càrrecs que haurien d’assumir-les”, i ha assegurat que el Govern no ha comptat amb sindicats i la comunitat educativa per a l’elaboració del pla, fet pel qual han decidit impugnar, de base, el document.

El sindicat ha afirmat també que, en aquest moment, la prioritat hauria de ser treballar per tenir un proper curs ben disposat i no reprendre les classes: “Obrir les escoles amb aquestes condicions presentades avui és una temeritat sanitària que no podem assumir perquè juga amb la salut dels alumnes, de les famílies, dels treballadors i de tota la societat”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca