Foment i Pimec exigeixen al govern espanyol que aclareixi si es poden fer rebaixes

Les patronals demanen "seguretat jurídica" perquè el comerç "deixi d'estar en fals"

Les patronals Foment i Pimec han exigit al govern espanyol que publiqui per escrit el criteri interpretatiu sobre la possibilitat de fer rebaixes, ofertes i promocions després que ahir el ministre de Sanitat, Salvador Illa, assegurés que estaven prohibides tot i que l’ordre del Ministeri d’Indústria al BOE publicada dimarts assenyali que es poden dur a terme sempre i quan s’evitin aglomeracions i es guardi una distància de seguretat entre venedor i comprador. En un comunicat conjunt, tant Foment com Pimec lamenten que les declaracions del ministre “entren en profunda contradicció” amb l’ordre ministerial.

Publicitat

Per tot plegat, tant Foment i Pimec demanen que s’aclareixi aquest punt perquè el comerç català “deixi d’estar en fals” i es pugui “dotar se seguretat jurídica”.

Segons les dues patronals, aquesta situació “no sols posa en relleu la falta d’unitat de criteri entre Ministeris sinó que alhora posa de manifest el nul diàleg practicat per part del Ministeri de Sanitat amb un sector tan important per a aquest país. A més, Foment i Pimec es queixen que es posa el comerç “en clar desavantatge” respecte la venda online”.

“És extremadament preocupant que es generin asimetries entre canals comercials. Tots han de poder realitzar rebaixes si es garanteixen els protocols de seguretat sanitària en la compra”, afegeixen en el comunicat, en què també recorden que el comerç és “un dels sectors que està patint més” les conseqüències de la Covid-19 i que “necessita suport i facilitat per a reprendre com més aviat millor” la seva activitat.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca