Foment i Pimec exigeixen al govern espanyol que aclareixi si es poden fer rebaixes

Les patronals demanen "seguretat jurídica" perquè el comerç "deixi d'estar en fals"

Publicitat

Les patronals Foment i Pimec han exigit al govern espanyol que publiqui per escrit el criteri interpretatiu sobre la possibilitat de fer rebaixes, ofertes i promocions després que ahir el ministre de Sanitat, Salvador Illa, assegurés que estaven prohibides tot i que l’ordre del Ministeri d’Indústria al BOE publicada dimarts assenyali que es poden dur a terme sempre i quan s’evitin aglomeracions i es guardi una distància de seguretat entre venedor i comprador. En un comunicat conjunt, tant Foment com Pimec lamenten que les declaracions del ministre “entren en profunda contradicció” amb l’ordre ministerial.

Per tot plegat, tant Foment i Pimec demanen que s’aclareixi aquest punt perquè el comerç català “deixi d’estar en fals” i es pugui “dotar se seguretat jurídica”.

Segons les dues patronals, aquesta situació “no sols posa en relleu la falta d’unitat de criteri entre Ministeris sinó que alhora posa de manifest el nul diàleg practicat per part del Ministeri de Sanitat amb un sector tan important per a aquest país. A més, Foment i Pimec es queixen que es posa el comerç “en clar desavantatge” respecte la venda online”.

“És extremadament preocupant que es generin asimetries entre canals comercials. Tots han de poder realitzar rebaixes si es garanteixen els protocols de seguretat sanitària en la compra”, afegeixen en el comunicat, en què també recorden que el comerç és “un dels sectors que està patint més” les conseqüències de la Covid-19 i que “necessita suport i facilitat per a reprendre com més aviat millor” la seva activitat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca