Els diputats del Parlament donaran el 25% del sou d’abril

La mesura servirà per combatre el Covid-19

La Mesa del Parlament ha acordat aquest dimarts que cada diputat de la Cambra catalana faci una donació del 25% del seu sou d’abril a la lluita contra el coronavirus, i els grups hauran de detallar on es destinarà cada donació, han informat fonts parlamentàries.

Publicitat

La destinació de cada donació constarà a la fitxa de cada diputat del portal de transparència del Parlament, i el total del 25% dels sous d’abril equival a una xifra d’uns 250.000 euros que es donaran per lluitar contra el coronavirus, han detallat a Europa Press les mateixes fonts.

Al marge d’aquest acord, la Mesa va aprovar la setmana passada una proposta del president del Parlament, Roger Torrent, per donar la part del salari corresponent a les dietes de desplaçament del mes de març.

Altres fonts han explicat que s’ha acceptat aquesta flexibilitat en la destinació de les donacions perquè els diputats mantenen vinculacions amb el territori o altres àmbits i entitats, i que s’informarà en les seves fitxes de l’entitat receptora per garantir la transparència i la fiscalització.

Reforma del reglament

A més, la Mesa ha admès a tràmit una petició de JxCat per tramitar en lectura única la reforma del Reglament del Parlament perquè permeti plens telemàtics, ja que compleix amb els requisits tècnics necessaris, i es portarà a la Junta de Portaveus.

Altres fonts parlamentàries han detallat a Europa Press que grups de l’oposició s’han oposat a la tramitació d’aquesta petició, però no a la seva admissió a tràmit, ja que compleix amb tots els requisits reglamentaris.

Diversos grups parlamentaris, com Cs i PSC-Units, han expressat en altres ocasions que no comparteixen la pressa per reformar el Reglament, cosa que han recordat altres fonts parlamentàries consultades.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca