Els diputats del Parlament donaran el 25% del sou d’abril

La mesura servirà per combatre el Covid-19

Publicitat

La Mesa del Parlament ha acordat aquest dimarts que cada diputat de la Cambra catalana faci una donació del 25% del seu sou d’abril a la lluita contra el coronavirus, i els grups hauran de detallar on es destinarà cada donació, han informat fonts parlamentàries.

La destinació de cada donació constarà a la fitxa de cada diputat del portal de transparència del Parlament, i el total del 25% dels sous d’abril equival a una xifra d’uns 250.000 euros que es donaran per lluitar contra el coronavirus, han detallat a Europa Press les mateixes fonts.

Al marge d’aquest acord, la Mesa va aprovar la setmana passada una proposta del president del Parlament, Roger Torrent, per donar la part del salari corresponent a les dietes de desplaçament del mes de març.

Altres fonts han explicat que s’ha acceptat aquesta flexibilitat en la destinació de les donacions perquè els diputats mantenen vinculacions amb el territori o altres àmbits i entitats, i que s’informarà en les seves fitxes de l’entitat receptora per garantir la transparència i la fiscalització.

Publicitat

Reforma del reglament

A més, la Mesa ha admès a tràmit una petició de JxCat per tramitar en lectura única la reforma del Reglament del Parlament perquè permeti plens telemàtics, ja que compleix amb els requisits tècnics necessaris, i es portarà a la Junta de Portaveus.

Altres fonts parlamentàries han detallat a Europa Press que grups de l’oposició s’han oposat a la tramitació d’aquesta petició, però no a la seva admissió a tràmit, ja que compleix amb tots els requisits reglamentaris.

Diversos grups parlamentaris, com Cs i PSC-Units, han expressat en altres ocasions que no comparteixen la pressa per reformar el Reglament, cosa que han recordat altres fonts parlamentàries consultades.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes