Dimiteix la consellera de Sanitat escocesa en incomplir les normes de confinament

"Per mantenir aquesta confiança anem a revisar la nostra campanya d'informació pública i la cap mèdica es retirarà de les rodes de premsa. Seguirà donant assessorament científic i mèdic sobre el coronavirus al Govern escocès"

Publicitat

La consellera de Sanitat d’Escòcia, Catherine Calderwood, ha dimitit en difondre’s una fotografia seva prop de la seva segona residència a Earlsferry, incomplint les pròpies normes de confinament del Govern escocès. La fotografia ha estat publicada per ‘The Scottish Sun’.

Calderwood ho ha lamentat “profundament” i dimiteix “amb gran pesar”. La consellera ha afegit que coincideix amb la ministra principal, Nicola Sturgeon, que el “focus justificat” sobre el seu comportament podria perjudicar la resposta enfront del coronavirus, segons recull la cadena BBC.

Abans, Calderwood havia comparegut aquest mateix diumenge al costat de la ministra principal escocesa, Nicola Sturgeon, i havia reconegut que era un error tant la visita d’aquest cap de setmana com la que va fer el cap de setmana passat a la seva casa d’Earlsferry amb el seu marit.

Sturgeon va constatar també “l’error” de Calderwood però va destacar “l’incalculable” valor de la seva aportació i va demanar a la població que “no s’enfadin” i la permetin seguir aportant el seu saber.

Publicitat

Posteriorment, Sturgeon ha publicat un comunicat: “Sóc conscient de la importància de la confiança pública en els consells que està donant el Govern perquè la població es quedi a casa per salvar vides i protegir el nostre Sistema Nacional de Salut”.

“Per mantenir aquesta confiança anem a revisar la nostra campanya d’informació pública i la cap mèdica es retirarà de les rodes de premsa. Seguirà donant assessorament científic i mèdic sobre el coronavirus al Govern escocès”, afegeix.

Calderwood era la cara visible de la campanya de conscienciació que insta la població a quedar-se a casa “per salvar vides”. Després de la publicació de la fotografia, va ser molt criticada per diversos partits.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes