Dimiteix la consellera de Sanitat escocesa en incomplir les normes de confinament

"Per mantenir aquesta confiança anem a revisar la nostra campanya d'informació pública i la cap mèdica es retirarà de les rodes de premsa. Seguirà donant assessorament científic i mèdic sobre el coronavirus al Govern escocès"

La consellera de Sanitat d’Escòcia, Catherine Calderwood, ha dimitit en difondre’s una fotografia seva prop de la seva segona residència a Earlsferry, incomplint les pròpies normes de confinament del Govern escocès. La fotografia ha estat publicada per ‘The Scottish Sun’.

Publicitat

Calderwood ho ha lamentat “profundament” i dimiteix “amb gran pesar”. La consellera ha afegit que coincideix amb la ministra principal, Nicola Sturgeon, que el “focus justificat” sobre el seu comportament podria perjudicar la resposta enfront del coronavirus, segons recull la cadena BBC.

Abans, Calderwood havia comparegut aquest mateix diumenge al costat de la ministra principal escocesa, Nicola Sturgeon, i havia reconegut que era un error tant la visita d’aquest cap de setmana com la que va fer el cap de setmana passat a la seva casa d’Earlsferry amb el seu marit.

Sturgeon va constatar també “l’error” de Calderwood però va destacar “l’incalculable” valor de la seva aportació i va demanar a la població que “no s’enfadin” i la permetin seguir aportant el seu saber.

Posteriorment, Sturgeon ha publicat un comunicat: “Sóc conscient de la importància de la confiança pública en els consells que està donant el Govern perquè la població es quedi a casa per salvar vides i protegir el nostre Sistema Nacional de Salut”.

“Per mantenir aquesta confiança anem a revisar la nostra campanya d’informació pública i la cap mèdica es retirarà de les rodes de premsa. Seguirà donant assessorament científic i mèdic sobre el coronavirus al Govern escocès”, afegeix.

Calderwood era la cara visible de la campanya de conscienciació que insta la població a quedar-se a casa “per salvar vides”. Després de la publicació de la fotografia, va ser molt criticada per diversos partits.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca