Dimarts 02 Juny, 2020

La PAH acusa el Gobierno d'”nou rescat encobert a la banca”

La plataforma alerta que el govern espanyol va "camí de repetir la història de la crisi financera"

Més llegits

Asfixia per un racisme assassí

L'assassinat de George Floyd a mans —més ben dit a genolls— de la policia a Minneapolis ha remogut consciències...

Els comuns plantegen boicotejar Nissan

La líder de Catalunya en Comú Podem (CatECP), Jéssica Albiach, ha plantejat el boicot a l'aliança de Nissan-Renault-Mitsubishi com...

La CUP insta a nacionalitzar Nissan per salvar els llocs de treball

El diputat de la CUP al Parlament Vidal Aragonès ha reclamat al Govern que mantingui els llocs de treball...

La flama resignificadora

Bon dia (tot el dia), benvolguts lectors de Mirall. Feia temps que no apareixia la meua firma enlloc, les...

El Suprem prohibeix l’exhibició de banderes “no oficials” als edificis i espais públics

La Sala III del Tribunal Suprem ha emès una sentència que estableix com a doctrina que “l’ús, fins i...

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha considerat que el decret espanyol sobre l’habitatge pel coronavirus és “insuficient” i suposa “un nou rescat encobert a la banca i als grans propietaris”. La plataforma ha afirmat que les mesures són “molt limitades” i que les famílies s’hauran d’endeutar posposant els pagaments “amb l’únic objectiu de pagar les rendes als fons voltors, socimis i la banca”. “El govern va camí de repetir la història de la crisis financera, abandonat les famílies, que no són responsables de la seva situació”, ha manifestat. Ha apuntat que la moratòria d’un mes en el pagament de l’hipoteca és “clarament insuficient” i la de lloguer genera solucions “incompletes”, com passa amb els subministraments bàsics.

Ha afegit que es crea “sectarisme social” amb la diferenciació de tracte entre persones hipotecades i inquilines i ha considerat que el termini de sis mesos de pròrroga extraordinària dels contractes, tot i positiu, és “escàs”.

La PAH ha recordat que des de l’inici de la crisi sanitària ha defensat l’exoneració total del pagament d’hipoteques i lloguers mentre duri la ciris “i alguns mesos més”, per a les famílies vulnerables.

Sí que valora com a positiu la suspensió de desnonaments per a llars vulnerables sense alternativa habitacional per sis mesos però repeteix que el termini és “molt limitat” i queden fora els desnonaments per precari.

Ha afegit que el nou decret també al·ludeix que hi ha un 85% de petits propietaris que depenen d’aquesta renda per viure però la PAH considera que la xifra no es correspon amb la realitat. En aquest sentit, ha criticat que no s’hagi “fet pagar ni un euro” als grans propietaris i que les ajudes que s’anuncien “tornin a anar a les butxaques dels especuladors”.

Davant d’això, la PAH ha reclamat “posar la vida al centre” i ha afegit que “sense habitatge aquesta no és possible”. “Si l’Estat i el govern espanyol no donen una resposta social suficient a la crisi econòmica rescatant les persones com va fer amb els bancs, ens tindrà davant i quan acabi el confinament reprendrem la nostra campanya de mobilitzacions”, ha manifestat.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Budó veu dins de “la normalitat d’un govern de coalició” les diferències entre ERC i JxCat

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat aquest dilluns que les diferències entre ERC i JxCat sobre la...

Rufián defensa l’acord amb el PSOE perquè “l’alternativa és una extrema dreta”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat el pacte amb el govern espanyol perquè ERC s'abstingui a la sisena pròrroga de l'estat...

El Suprem prohibeix l’exhibició de banderes “no oficials” als edificis i espais públics

La Sala III del Tribunal Suprem ha emès una sentència que estableix com a doctrina que “l’ús, fins i tot ocasional, de banderes no...

Els comuns plantegen boicotejar Nissan

La líder de Catalunya en Comú Podem (CatECP), Jéssica Albiach, ha plantejat el boicot a l'aliança de Nissan-Renault-Mitsubishi com una de les "mesures de...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca