La PAH acusa el Gobierno d'”nou rescat encobert a la banca”

La plataforma alerta que el govern espanyol va "camí de repetir la història de la crisi financera"

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha considerat que el decret espanyol sobre l’habitatge pel coronavirus és “insuficient” i suposa “un nou rescat encobert a la banca i als grans propietaris”. La plataforma ha afirmat que les mesures són “molt limitades” i que les famílies s’hauran d’endeutar posposant els pagaments “amb l’únic objectiu de pagar les rendes als fons voltors, socimis i la banca”. “El govern va camí de repetir la història de la crisis financera, abandonat les famílies, que no són responsables de la seva situació”, ha manifestat. Ha apuntat que la moratòria d’un mes en el pagament de l’hipoteca és “clarament insuficient” i la de lloguer genera solucions “incompletes”, com passa amb els subministraments bàsics.

Publicitat

Ha afegit que es crea “sectarisme social” amb la diferenciació de tracte entre persones hipotecades i inquilines i ha considerat que el termini de sis mesos de pròrroga extraordinària dels contractes, tot i positiu, és “escàs”.

La PAH ha recordat que des de l’inici de la crisi sanitària ha defensat l’exoneració total del pagament d’hipoteques i lloguers mentre duri la ciris “i alguns mesos més”, per a les famílies vulnerables.

Sí que valora com a positiu la suspensió de desnonaments per a llars vulnerables sense alternativa habitacional per sis mesos però repeteix que el termini és “molt limitat” i queden fora els desnonaments per precari.

Ha afegit que el nou decret també al·ludeix que hi ha un 85% de petits propietaris que depenen d’aquesta renda per viure però la PAH considera que la xifra no es correspon amb la realitat. En aquest sentit, ha criticat que no s’hagi “fet pagar ni un euro” als grans propietaris i que les ajudes que s’anuncien “tornin a anar a les butxaques dels especuladors”.

Davant d’això, la PAH ha reclamat “posar la vida al centre” i ha afegit que “sense habitatge aquesta no és possible”. “Si l’Estat i el govern espanyol no donen una resposta social suficient a la crisi econòmica rescatant les persones com va fer amb els bancs, ens tindrà davant i quan acabi el confinament reprendrem la nostra campanya de mobilitzacions”, ha manifestat.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca