Bargalló es resisteix a donar el curs per perdut

"No podem fer que una generació d'estudiants de FP perdin un any per entrar al mercat laboral"

El conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha assegurat aquest dijous que aquest “no es pot considerar un curs perdut”, i ha afegit que l’inici del proper curs s’adaptarà a les limitacions que hi ha hagut en aquest.

Publicitat

En declaracions a Tv3 ha assegurat: “Hem d’acabar aquest curs amb les limitacions que tinguem, però acabar-lo, i començar el proper sabent com hem tingut aquest i adaptant-lo a com ho hem tingut”, a excepció de segon de Batxillerat i la Selectivitat.

Ha assegurat que aquest curs “no és normal” i que es reprenderá presencialment quan sigui possible i després de Setmana Santa es decidirà quan tornar a les aules i com continuar si no es pot obrir les escoles, de forma telemàtica.

En aquest sentit, ha dit que es reprendrà de forma no presencial, per Internet, mòbil o altres formes, i ha explicat que Educació ha començat a saber de cada centre a “quins alumnes no s’arriba” de forma telemàtica per cercar una altra via.

Ha assenyalat que existeixen moltes casuístiques, més enllà que no disposin de connectivitat, com la potència de l’ordinador o que no puguin fer un ús individualitzat.

Bargalló ha subratllat que no pot quedar el curs “invalidat” perquè, per exemple, estudiants de Formació Professional (FP) a punt d’acabar el seu grau els hi falten les pràctiques, que vol aconseguir que es facin, i aquestes podrien acabar al juny o juliol, en comptes de maig.

“No podem fer que una generació d’estudiants de FP perdin un any per entrar al mercat laboral”, ha assenyalat.

El titular d’Educació ha remarcat que l’ensenyament és cada vegada més competencial i menys memorialística, i ha emfatitzat que la personalització serà molt important aquest i el proper curs: “No és fàcil ni estem en una situació tradicional”.

Bargalló també ha explicat que les targetes moneder per a beques menjador han arribat als llocs de distribució i que un 50% ja les tenen les famílies.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes