Bargalló es resisteix a donar el curs per perdut

"No podem fer que una generació d'estudiants de FP perdin un any per entrar al mercat laboral"

El conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha assegurat aquest dijous que aquest “no es pot considerar un curs perdut”, i ha afegit que l’inici del proper curs s’adaptarà a les limitacions que hi ha hagut en aquest.

Publicitat

En declaracions a Tv3 ha assegurat: “Hem d’acabar aquest curs amb les limitacions que tinguem, però acabar-lo, i començar el proper sabent com hem tingut aquest i adaptant-lo a com ho hem tingut”, a excepció de segon de Batxillerat i la Selectivitat.

Ha assegurat que aquest curs “no és normal” i que es reprenderá presencialment quan sigui possible i després de Setmana Santa es decidirà quan tornar a les aules i com continuar si no es pot obrir les escoles, de forma telemàtica.

En aquest sentit, ha dit que es reprendrà de forma no presencial, per Internet, mòbil o altres formes, i ha explicat que Educació ha començat a saber de cada centre a “quins alumnes no s’arriba” de forma telemàtica per cercar una altra via.

Ha assenyalat que existeixen moltes casuístiques, més enllà que no disposin de connectivitat, com la potència de l’ordinador o que no puguin fer un ús individualitzat.

Bargalló ha subratllat que no pot quedar el curs “invalidat” perquè, per exemple, estudiants de Formació Professional (FP) a punt d’acabar el seu grau els hi falten les pràctiques, que vol aconseguir que es facin, i aquestes podrien acabar al juny o juliol, en comptes de maig.

“No podem fer que una generació d’estudiants de FP perdin un any per entrar al mercat laboral”, ha assenyalat.

El titular d’Educació ha remarcat que l’ensenyament és cada vegada més competencial i menys memorialística, i ha emfatitzat que la personalització serà molt important aquest i el proper curs: “No és fàcil ni estem en una situació tradicional”.

Bargalló també ha explicat que les targetes moneder per a beques menjador han arribat als llocs de distribució i que un 50% ja les tenen les famílies.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca