Bargalló es resisteix a donar el curs per perdut

"No podem fer que una generació d'estudiants de FP perdin un any per entrar al mercat laboral"

El conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha assegurat aquest dijous que aquest “no es pot considerar un curs perdut”, i ha afegit que l’inici del proper curs s’adaptarà a les limitacions que hi ha hagut en aquest.

En declaracions a Tv3 ha assegurat: “Hem d’acabar aquest curs amb les limitacions que tinguem, però acabar-lo, i començar el proper sabent com hem tingut aquest i adaptant-lo a com ho hem tingut”, a excepció de segon de Batxillerat i la Selectivitat.

Ha assegurat que aquest curs “no és normal” i que es reprenderá presencialment quan sigui possible i després de Setmana Santa es decidirà quan tornar a les aules i com continuar si no es pot obrir les escoles, de forma telemàtica.

En aquest sentit, ha dit que es reprendrà de forma no presencial, per Internet, mòbil o altres formes, i ha explicat que Educació ha començat a saber de cada centre a “quins alumnes no s’arriba” de forma telemàtica per cercar una altra via.

Ha assenyalat que existeixen moltes casuístiques, més enllà que no disposin de connectivitat, com la potència de l’ordinador o que no puguin fer un ús individualitzat.

Bargalló ha subratllat que no pot quedar el curs “invalidat” perquè, per exemple, estudiants de Formació Professional (FP) a punt d’acabar el seu grau els hi falten les pràctiques, que vol aconseguir que es facin, i aquestes podrien acabar al juny o juliol, en comptes de maig.

“No podem fer que una generació d’estudiants de FP perdin un any per entrar al mercat laboral”, ha assenyalat.

El titular d’Educació ha remarcat que l’ensenyament és cada vegada més competencial i menys memorialística, i ha emfatitzat que la personalització serà molt important aquest i el proper curs: “No és fàcil ni estem en una situació tradicional”.

Bargalló també ha explicat que les targetes moneder per a beques menjador han arribat als llocs de distribució i que un 50% ja les tenen les famílies.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Òmnium es querella al TS contra Joan Carles I per presumpta corrupció i blanqueig

Òmnium Cultural ha anunciat que ha presentat una querella criminal davant el Tribunal Suprem contra el rei emèrit Joan Carles I per presumptes delictes...

La justícia espanyola, “la més ràpida del món” a l’hora de jutjar independentistes

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha acusat aquest divendres la justícia espanyola de ser "la més ràpida del món" quan ha de...

El volum de casos de Covid-19 a Lleida comença a ser important

La consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Alba Vergés, ha descartat "de moment" que es realitzin confinaments selectius a Lleida davant els...

Catalunya no té les “eines” per afrontar la crisi

La diputada de JxCat al Parlament i alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha lamentat aquest divendres que, segons ella, Catalunya no té les "eines"...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca