Els avals de l’Estat cobriran el 80% del crèdit que demanin pimes i autònoms i el 70% de la resta d’empreses

El govern espanyol posarà en marxa un primer tram de 20.000 MEUR, la meitat reservada pimes i autònoms

El Gobierno ha aprovat el primer tram d’avals públics de 20.000 milions d’euros per garantir que les entitats financeres atorguin liquiditat a empreses i autònoms que s’hagin vist afectats per l’impacte de la crisi sanitària del coronavirus.

Publicitat

Aquest primer tram d’avals, que forma part d’una línia amb un import total de 100.000 milions d’euros que gestionarà l’Institut Oficial de Crèdit (ICO), cobrirà el 80% de nous préstecs i renovacions per a autònoms i pimes; i el 70% de nous préstecs i 60% en les renovacions per a la resta de companyies.

“Complim així el compromís que tenim amb les empreses, els treballadors autònoms i les pimes, i engeguem un sistema de liquiditat que preserva l’activitat productiva i l’ocupació”, ha indicat la portaveu de l’executiu espanyol, María Jesús Montero, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Aquesta mesura tindrà un caràcter retroactiu des del passat 18 de març, quan es va declarar l’estat d’alarma, de manera que es garantirà la concessió de préstecs i totes les renovacions amb una vigència igual al termini que hagi concedit l’entitat financera i un màxim de 5 anys.

Montero ha explicat que aquesta línia de liquiditat servirà perquè els empresaris atenguin les seves necessitats de finançament com el pagament de salaris, de factures, necessitats circulants, o d’altres com el venciment d’obligacions financeres o tributàries.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca