Els avals de l’Estat cobriran el 80% del crèdit que demanin pimes i autònoms i el 70% de la resta d’empreses

El govern espanyol posarà en marxa un primer tram de 20.000 MEUR, la meitat reservada pimes i autònoms

El Gobierno ha aprovat el primer tram d’avals públics de 20.000 milions d’euros per garantir que les entitats financeres atorguin liquiditat a empreses i autònoms que s’hagin vist afectats per l’impacte de la crisi sanitària del coronavirus.

Publicitat

Aquest primer tram d’avals, que forma part d’una línia amb un import total de 100.000 milions d’euros que gestionarà l’Institut Oficial de Crèdit (ICO), cobrirà el 80% de nous préstecs i renovacions per a autònoms i pimes; i el 70% de nous préstecs i 60% en les renovacions per a la resta de companyies.

“Complim així el compromís que tenim amb les empreses, els treballadors autònoms i les pimes, i engeguem un sistema de liquiditat que preserva l’activitat productiva i l’ocupació”, ha indicat la portaveu de l’executiu espanyol, María Jesús Montero, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Aquesta mesura tindrà un caràcter retroactiu des del passat 18 de març, quan es va declarar l’estat d’alarma, de manera que es garantirà la concessió de préstecs i totes les renovacions amb una vigència igual al termini que hagi concedit l’entitat financera i un màxim de 5 anys.

Montero ha explicat que aquesta línia de liquiditat servirà perquè els empresaris atenguin les seves necessitats de finançament com el pagament de salaris, de factures, necessitats circulants, o d’altres com el venciment d’obligacions financeres o tributàries.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes