Budó avantposa la salut a l’economia: “Entre vides i economia, aquest Govern escull vides”

Ha reiterat que l'autorització del Govern central per fer aquest confinament total és imprescindible

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha defensat aquest dilluns que la prioritat ara mateix és la salut i la lluita contra el coronavirus, i no l’economia: “Aquest Govern, si té clara una cosa és que, entre vides i economies, aquest Govern escull vides”.

Publicitat

En roda de premsa telemàtica al costat dels consellers Miquel Buch i Alba Vergés, ha dit que encara és aviat per avaluar el cost econòmic que està suposant la crisi sanitària i ha reconegut que tampoc tenen un càlcul del que suposaria el confinament total que demana la Generalitat.

Així, ha sostingut que el Govern anteposa la salut pública a l’economia i que s’està centrant a prendre “totes les mesures que permetin salvar vides”.

Budó ha insistit a demanar al Govern de Pedro Sánchez que apliqui el confinament total per evitar la propagació del coronavirus i ha reclamat a l’Executiu central que no esperi tant com Itàlia per prendre aquesta mesura, ja que creu que el Govern italià ha optat per aquesta opció “després d’un mes de confinament a mig fer”.

“Esperem que Sánchez no trigui el mateix que ha trigat el Govern de Conte a prendre aquesta decisió”, i ha celebrat que la Regió de Múrcia hagi demanat el mateix.

Serveis essencials

La portaveu del Govern ha concretat que la seva demanda de confinament total vol dir que quedi prohibida la circulació excepte en diversos casos, com el proveïment, la producció i distribució d’aliments, i la compra d’alimentació i productes de farmàcia de primera necessitat, entre uns altres.

Així mateix, inclou el permís per al desplaçament a centres de treball en serveis de seguretat, emergències, protecció civil, salut pública, serveis sanitaris, penitenciaris, residències, funeràries, ràdio i televisió pública, electricitat, aigua potable, combustibles, gas, telecomunicacions i subministraments sanitaris, entre uns altres, i els serveis de neteja vinculats a aquests àmbits: “Tota la resta de moviments estem demanant que no es permetin”.

Budó ha reiterat que l’autorització del Govern central per fer aquest confinament total és imprescindible perquè hi hagi la “cobertura legal” necessària perquè les empreses i els treballadors interrompin la seva activitat.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca