Budó avantposa la salut a l’economia: “Entre vides i economia, aquest Govern escull vides”

Ha reiterat que l'autorització del Govern central per fer aquest confinament total és imprescindible

Publicitat

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha defensat aquest dilluns que la prioritat ara mateix és la salut i la lluita contra el coronavirus, i no l’economia: “Aquest Govern, si té clara una cosa és que, entre vides i economies, aquest Govern escull vides”.

En roda de premsa telemàtica al costat dels consellers Miquel Buch i Alba Vergés, ha dit que encara és aviat per avaluar el cost econòmic que està suposant la crisi sanitària i ha reconegut que tampoc tenen un càlcul del que suposaria el confinament total que demana la Generalitat.

Així, ha sostingut que el Govern anteposa la salut pública a l’economia i que s’està centrant a prendre “totes les mesures que permetin salvar vides”.

Budó ha insistit a demanar al Govern de Pedro Sánchez que apliqui el confinament total per evitar la propagació del coronavirus i ha reclamat a l’Executiu central que no esperi tant com Itàlia per prendre aquesta mesura, ja que creu que el Govern italià ha optat per aquesta opció “després d’un mes de confinament a mig fer”.

Publicitat

“Esperem que Sánchez no trigui el mateix que ha trigat el Govern de Conte a prendre aquesta decisió”, i ha celebrat que la Regió de Múrcia hagi demanat el mateix.

Serveis essencials

La portaveu del Govern ha concretat que la seva demanda de confinament total vol dir que quedi prohibida la circulació excepte en diversos casos, com el proveïment, la producció i distribució d’aliments, i la compra d’alimentació i productes de farmàcia de primera necessitat, entre uns altres.

Així mateix, inclou el permís per al desplaçament a centres de treball en serveis de seguretat, emergències, protecció civil, salut pública, serveis sanitaris, penitenciaris, residències, funeràries, ràdio i televisió pública, electricitat, aigua potable, combustibles, gas, telecomunicacions i subministraments sanitaris, entre uns altres, i els serveis de neteja vinculats a aquests àmbits: “Tota la resta de moviments estem demanant que no es permetin”.

Budó ha reiterat que l’autorització del Govern central per fer aquest confinament total és imprescindible perquè hi hagi la “cobertura legal” necessària perquè les empreses i els treballadors interrompin la seva activitat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes