El Gobierno distribuirà 8 milions de mascaretes a transportistes i personal de Renfe, Aena i Correus

Per garantir amb seguretat el proveïment i els viatges que els ciutadans hagin de fer per causes de força major

El Ministeri de Transports comprarà “un màxim” de vuit milions de mascarillas per distribuir-les entre transportistes de mercaderies i viatgers per carretera, el personal que treballa en Renfe, Adif, Aena, Ports de l’Estat i Correus.

Publicitat

Així ho estableix una ordre del Departament que dirigeix José Luis Ábalos amb què es pretén contribuir al fet que aquests col·lectius escometin amb seguretat el treball que realitzen per garantir el proveïment de productes i els moviments de ciutadans que hagin de viatjar per causes de força major durant l’estat d’alarma.

Del total de mascaretes, la meitat, quatre milions, es repartiran entre els transportistes per carretera tant de mercaderies com de viatgers, això és, tant als camioners com als conductors d’autobusos urbans i interurbans, els conductors de taxi i els de vehicle de lloguer amb conductor (VTC).

Dos milions més de mascaretes es destinaran al personal de Correus que treballa per garantir els serveis postals i de paqueteria públics bàsics, i 1,28 milions més es lliuraran a Ports de l’Estat i a la Societat de Salvament i Seguretat Marítima (Sasemar).

Així mateix, Renfe rebrà 620.000 masaretes per als seus treballadors ferroviaris, Aena comptarà amb 102.000 per als empleats de la xarxa d’aeroports, Adif en tindrà 80.000 per al seu personal de control de trens, gestió i manteniment d’infraestructures i estacions, i Enaire 4.800 per als seus treballadors de control i gestió de l’espai aeri.

En la seva ordre, publicada aquest dissabte al BOE, el Ministeri diu que les mascaretes es repartiran als destinataris finals “atenent als criteris indicats amb caràcter general pel Ministeri de Sanitat”.

A més, diu que les que sobrin “seran posades a la disposició de Sanitat, amb la finalitat que pugui distribuir-ho, si escau, als establiments sanitaris o farmacèutics”.

L’ordre diu que els transports de mercaderies i de viatgers que garanteix el Decret d’estat d’alarma “han de desenvolupar-se amb la deguda protecció de la salut”.

“Per això, és necessari que el personal que desenvolupi funcions relacionades amb aquest transport i entrega de mercaderies i productes, en aquestes circumstàncies excepcionals, estigui proveït de les degudes mascarillas”, afegeix i, així, veu “necessari articular un procediment àgil i eficaç per adquirir-les de forma centralitzada en el Ministeri”.

Ports de l’Estat avança el pagament

En concret, l’ordre estableix que el Ministeri de Transports “procedirà a adquirir de forma centralitzada un màxim de 8 milions de mascaretes de protecció FFP2 per la seva posterior distribució en l’àmbit del sector del transport, amb motiu de la situació d’emergència de salut pública provocada pel coronavirus”.

Ports de l’Estat, l’ens gestor de la xarxa de 46 ports públics, serà qui aboni l’import del contracte de compra de mascaretes a l’empresa subministradora.

No obstant això, posteriorment, les diferents empreses públiques que les reben (Aena, Adif, Renfe, Enaire i Correus) abonaran l’import corresponent als seus respectius subministraments.

Pel que fa als quatre milions de mascaretes pel transport per carretera, les pagarà directament el Ministeri “amb càrrec al crèdit pressupostari que s’habiliti expressament a tal fi”.

D’aquesta manera el Govern central dóna resposta a les demandes que venien plantejant aquests col·lectius, fonamentalment els transportistes per carretera. El ministre de Transports ja va avançar en una roda de premsa dijous passat que el seu Departament treballava per habilitar aquestes mesures de protecció als treballadors dels transports.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca