L’Estat està requisant materials que Catalunya “necessita”

Buch: "El Govern treballa perquè tots els treballadors públics tinguin eines de protecció, i ara no tenen tot l'equip que necessiten"

Publicitat

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha criticat aquest dijous que l’Estat pugui –a través del reial decret i l’estat d’alarma pel coronavirus– “requisar materials” a Catalunya que considera que necessiten els treballadors públics.

“El Govern treballa perquè tots els treballadors públics tinguin eines de protecció, i ara no tenen tot l’equip que necessiten. La recentralització i subordinació a la qual ens ha sotmès l’Estat els permet requisar aquests materials”, ha apuntat en una entrevista a Ràdio 4 que ha recollit Europa Press.

Buch ha explicat que el Govern ha elaborat un document amb experts que continuen demanant el confinament total de Catalunya, petició que ha tornat a enviar al govern de Sánchez, i ha valorat: “Creiem que l’Estat espanyol acabarà fent el confinament que demanem”.

El conseller ha alertat que les dades indiquen que els casos de coronavirus creixen exponencialment, ha reclamat prendre decisions immediatament i que l’Estat detalli amb més precisió el confinament total de la ciutadania i no pas que el recomani.

Publicitat

“Un treballador no pot anar al seu empresari i dir-li que un decret recomana que es treballi des de casa”, ha conclòs.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca