Jové es va negar a declarar per no “blanquejar un procés judicial carregat d’irregularitats”

Jové es va acollir al seu dret a no declarar davant la jutgessa al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

El diputat d’ERC al Parlament i ex-secretari general de Vicepresidència i Economia de la Generalitat, Josep Maria Jové, es va negar a declarar aquest dimecres davant la jutgessa perquè fer-ho representava “blanquejar un procés judicial carregat d’irregularitats i de vulneracions de drets fonamentals”.

Publicitat

També va descartar fer-ho per criticar la “causa general contra l’independentisme” en la qual creu que s’emmarca la seva, ha explicat en una entrevista de Catalunya Ràdio que ha recollit aquest dijous Europa Press.

Juntament amb el diputat i exsecretari d’Hisenda, Lluís Salvadó, Jové es va acollir al seu dret a no declarar davant la jutgessa al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per la declaració indagatòria en el procés per presumpta desobediència, malversació i revelació de secrets en l’organització de l’1-O.

Jové, que forma part de la taula de diàleg entre governs, ha dit que va portar a la reunió una llibreta Moleskine –com la del cas pel qual se l’investiga– no com un gest innocent, sinó com un “símbol de l’absurditat”, i es va preguntar què passaria si l’hi requisaven i es feia un informe policial que en tergiversés el contingut.

Ha dit que la seva presència a la taula i la negociació de la investidura del president del Govern central, Pedro Sánchez, pot representar un “símbol, perquè la repressió estava negociant”, i ha dit que no s’hi va poder negar quan l’hi van demanar el líder d’ERC, Oriol Junqueras, i la secretària general, Marta Rovira.

Jové ha sostingut que el PSOE sap que, si la taula de diàleg entre el Govern central i el de la Generalitat no avança, no hi ha legislatura, i ha defensat que hi ha “més mecanismes per celebrar la segona reunió” si és complicat fer-ho de manera presencial a causa del coronavirus i les mesures per combatre’n la propagació.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca