El preu de l’habitatge a Catalunya s’incrementa un 3,4% durant l’últim trimestre de 2019

Els immobles nous s'han encarit un 4,9%, mentre que el preu de les llars de segona mà ha crescut un 3,2%

El preu de l’habitatge a Catalunya segueix incrementant-se, tot i que ho fa a un ritme cada cop menys accentuat. Segons les últimes dades publicades aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), l’Índex de Preus de l’Habitatge (IPV) ha experimentat un creixement interanual del 3,4% durant l’últim trimestre de 2019. Es tracta de l’increment més baix des del primer trimestre de 2015, quan els preus de l’habitatge al territori van pujar un 1,8%. Les últimes dades contrasten amb les registrades durant el tercer trimestre, quan l’habitatge a Catalunya va encarir-se un 4,7%.

Publicitat

El creixement d’aquest últim trimestre ve marcat per l’evolució dels preus de l’habitatge nou, que s’han incrementat un 4,9% respecte al quart trimestre de 2018. En comparació amb el tercer trimestre de 2019, en canvi, l’IPV no varia. Pel que fa a l’habitatge de segona mà, l’import dels immobles entre octubre i desembre s’ha incrementat un 3,2% interanual. A nivell intertrimestral, els preus han baixat un 0,7%.

Al conjunt de l’estat espanyol, l’habitatge s’ha encarit un 3,6% interanual durant els tres últims mesos de l’any. Les Illes i l’Aragó han registrat els creixements més elevats (5,5%), seguits de Ceuta (5,2%), Castella i Lleó (5%) i La Rioja (4,7%). Per altra banda, Cantàbria i Extremadura es presenten com els territoris on la variació del preu de l’habitatge ha estat menys accentuat, amb variacions del 2,1% i del 2,2%, respectivament.

A l’Estat, l’índex de preus referent a les llars de nova construcció s’ha incrementat un 5,3% respecte al mateix període de l’any anterior. Pel que fa als immobles de segona mà, l’import ha registrat un creixement del 3,4%.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca