Els comuns creuen que pot sorgir una “bretxa” per investigar la corrupció de Juan Carlos I

Asens: "Nosaltres considerem que hi ha una bretxa"

Publicitat

El president d’Unides Podem-En Comú Podem-Galícia En comú al Congrés, Jaume Asens, ha sostingut aquest divendres que hi ha una “bretxa” per la qual la cambra baixa podria obrir una comissió d’investigació sobre el rei emèrit Joan Carles I, després que l’Audiència Nacional hagi demanat a la Fiscalia suïssa informació sobre una donació.

En una entrevista de Catalunya Ràdio que ha recollit Europa Press, Asens ha dit que val la pena provar-ho si més no per obrir el debat, i ha avisat que la decisió dels lletrats del Congrés, si s’oposessin a la comissió, es podria recórrer i reconsiderar.

Quan li han preguntat si creu que convenceran el PSOE per obrir aquesta investigació, ha admès que no ho sap i que els seus socis de govern veuen arguments jurídics que impedirien la investigació: “Nosaltres considerem que hi ha una bretxa”.

Asens ha defensat investigar-lo per saber “per a qui treballava, o treballa encara, Joan Carles de Borbó, per a la dictadura saudita, o per a la ciutadania espanyola?”, s’ha preguntat, i ha dit que, si els fets es confirmen, podrien ser propis de la Líbia de Moammar al-Gaddafi o de l’Egipte de Hosni Mubarak, però no d’un estat democràtic.

Publicitat

Creu que les “clavegueres de la monarquia” es podran investigar en altres estats si a Espanya és complicat i, quan li han preguntat per la relació amb el PSOE després de la llei de llibertat sexual, ha assegurat que les discrepàncies s’emmarquen en la normalitat d’un executiu de coalició, i que es tracta d’una situació nova perquè no hi ha cultura de la coalició, segons ell.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca