Els comuns creuen que pot sorgir una “bretxa” per investigar la corrupció de Juan Carlos I

Asens: "Nosaltres considerem que hi ha una bretxa"

El president d’Unides Podem-En Comú Podem-Galícia En comú al Congrés, Jaume Asens, ha sostingut aquest divendres que hi ha una “bretxa” per la qual la cambra baixa podria obrir una comissió d’investigació sobre el rei emèrit Joan Carles I, després que l’Audiència Nacional hagi demanat a la Fiscalia suïssa informació sobre una donació.

Publicitat

En una entrevista de Catalunya Ràdio que ha recollit Europa Press, Asens ha dit que val la pena provar-ho si més no per obrir el debat, i ha avisat que la decisió dels lletrats del Congrés, si s’oposessin a la comissió, es podria recórrer i reconsiderar.

Quan li han preguntat si creu que convenceran el PSOE per obrir aquesta investigació, ha admès que no ho sap i que els seus socis de govern veuen arguments jurídics que impedirien la investigació: “Nosaltres considerem que hi ha una bretxa”.

Asens ha defensat investigar-lo per saber “per a qui treballava, o treballa encara, Joan Carles de Borbó, per a la dictadura saudita, o per a la ciutadania espanyola?”, s’ha preguntat, i ha dit que, si els fets es confirmen, podrien ser propis de la Líbia de Moammar al-Gaddafi o de l’Egipte de Hosni Mubarak, però no d’un estat democràtic.

Creu que les “clavegueres de la monarquia” es podran investigar en altres estats si a Espanya és complicat i, quan li han preguntat per la relació amb el PSOE després de la llei de llibertat sexual, ha assegurat que les discrepàncies s’emmarquen en la normalitat d’un executiu de coalició, i que es tracta d’una situació nova perquè no hi ha cultura de la coalició, segons ell.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca