Convergents explora aliances unionistes per a les eleccions catalanes

Es defineix com un partit sobiranista de centre que no renunciarà a l'autodeterminació

Publicitat

Convergents, que encapçala l’exconseller Germà Gordó, manté contactes amb el PDeCAT, la Lliga i la plataforma El País de Demà, també coneguda amb el nom grup de Poblet, per sospesar possibles aliances de cara a la convocatòria d’eleccions catalanes aquest any.

Segons han explicat fonts de la formació a Europa Press, s’han reunit amb el president del PDeCAT, David Bonvehí, amb la presidenta de la Lliga Democràtica, Àstrid Barrio, i amb membres del grup de Poblet, col·lectiu on hi ha exdirigents de CDC com Marta Pascal, Carles Campuzano i Jordi Xuclà.

Mentre el PDeCAT està immers en la plena reordenació de l’espai polític de JxCat, el grup de Poblet decidirà aquest dissabte si es converteixen en partit, i la Lliga ja es prepara per presentar-se a les eleccions com una oferta liberal i de centre.

A finals de desembre, la direcció de Convergents, que és una escissió de CDC, va decidir començar al gener la cursa electoral, i des de llavors mantenen contactes per provar se presentar-se a les eleccions.

Publicitat

No obstant això, les fonts citades subratllen que en les negociacions deixen clar que no estan disposats a renunciar als seus principis, que recullen en un decàleg i on hi ha el dret a l’autodeterminació.

“Som un partit sobiranista, de centre ampli i humanista”, segons Convergents, que reclamen abordar quin model de societat es vol construir en àmbits com l’educació i la sanitat, més enllà de l’eix independentista.

En els seus estatuts, Convergents es defineixen com “un partit sobiranista que vol continuar amb la trajectòria política de CDC, un partit que va fundar el president Jordi Pujol, entre d’altres, al 1974, i que va aturar la seva activitat política al 2016 amb la fundació del PDeCAT”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca