Sánchez intentarà acords “fàcils” en l’inici de la taula de diàleg

El president del govern espanyol qualifica la reunió de dimecres de "pas bastant substancial"

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aposta perquè la taula de diàleg abordi primer els temes en què es pot assolir un acord “de manera més fàcil”. En una atenció als mitjans a l’arribada a la cimera europea que reuneix els caps d’estat i de govern aquest dijous a Brussel·les, Sánchez ha assegurat que el govern espanyol anirà a la reunió de dimecres amb “el major dels esperits i les disposicions” i que si es vol “abordar amb autenticitat” la negociació cal començar per aquelles qüestions en què es pot arribar més fàcilment a un acord. El president del govern espanyol ha qualificat la reunió de dimecres de “pas bastant substancial”, però ha augurat que el diàleg serà “complex”.

Publicitat

Sobre la possible figura del relator, Sánchez ha apuntat que “els mediadors seran els 47 milions d’espanyols”. “Hi ha una voluntat de transparència absoluta”, ha dit Sánchez, que ha afegit que els ciutadans coneixeran els acords als quals puguin arribar els dos governs durant les converses.

Sánchez ha dit que preveu un diàleg “complex” i “llarg” amb el Govern i ha esperat que les converses “resolguin una crisi que ha durat molt”. A més, el president del govern espanyol ha confiat poder “superar les discrepàncies”. “Pas a pas. Serà un diàleg molt complex i confio poder anar encarrilant aquesta crisi”, ha afirmat.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca