Les dones entren al mercat laboral cobrant un 27% menys de mitjana

Segons un informe de la UGT

Publicitat

Les dones entren al mercat laboral cobrant un 27% menys de mitjana, segons l’informe ‘Bretxa salarial, l’expressió de les desigualtats entre dones i homes en el mercat de treball remunerat’ de la UGT de Catalunya.

L’informe manifesta que el salari mitjà de les dones continua sent inferior al dels homes per una doble segregació, ha informat el sindicat aquest dijous en un comunicat.

L’estudi assenyala que hi ha una segregació horitzontal, que situa les dones en sectors d’activitat i ocupacions que estan pitjor remunerades, i una de vertical, que limita els seus ascensos i promocions dins de la carrera professional.

Ha criticat que la decisió de tenir família és la causa de penalització més important de la vida laboral de les dones, i que això no es produeix en el cas dels homes, per als qui tenir fills és un factor d’inserció laboral.

Publicitat

Això provoca que, segons el sindicat, la bretxa salarial entre homes i dones augmenti i arribi al 29,2% quan les dones abandonen per edat el mercat de treball.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes