Asens posa data al referèndum d’independència

Creu que serà "aquesta dècada"

El president del grup parlamentari d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, considera que hi haurà un referèndum sobre la independència de Catalunya al llarg d'”aquesta dècada”.

Publicitat

En una entrevista a El Periódico, Asens ha sostingut que seria important reconèixer Catalunya com un subjecte polític i ha advertit que la relació que es produeixi durant aquest període de temps farà que augmenti o disminueixi aquesta demanda de la ciutadania catalana.

També ha augurat que el referèndum sobre la independència de Catalunya i un altre sobre la monarquia a nivell estatal arribaran simultàniament: “Quan es donin les condicions per fer-ne un es donaran les condicions per a l’altre”.

Quan li han preguntat per una reforma del Codi Penal que permeti als líders independentistes sortir de la presó, Asens ha assenyalat que aquesta via no només vol “la llibertat dels presos”, sinó blindar l’exercici d’un dret fonamental com el de manifestació o protesta.

Creu que aquesta reforma es podria aprovar durant els propers mesos i beneficiar els presos abans de final d’any perquè, segons el diputat dels comuns, hi ha voluntat política: “Ens hem de posar d’acord amb el PSOE en la fórmula concreta. Ja sigui una proposició de llei o de projecte de llei”.

Ha sostingut que es tracta de la legislatura del diàleg, negociació i acord i que la posició que hauran de defensar en la taula de diàleg serà la del Govern central, no pas la dels comuns ni la d’Unides Podem.

Ha assegurat que l’encaix entre comuns i Podem pateix tensions perquè hi va haver una confluència que no es va fer de manera satisfactòria i ha defensat que l’horitzó ideal seria construir un únic subjecte català com ho va ser en el seu moment el PSUC.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca