La Fiscalia ataca la llibertat d’expressió de TV3

La CCMA recorda que "és un programa d'humor i el gag s'ha d'entendre en aquest context"

Publicitat

La Fiscalia de Barcelona ha denunciat el director del programa de TV3 ‘Està passant’, Toni Soler, i dos dels seus col·laboradors per un presumpte delicte d’injúries greus contra els cossos i forces de seguretat per un gag en què es van referir als agents dels Mossos d’Esquadra com a “putos gossos”.

En l’escrit de denúncia, que ha recollit Europa Press, la Fiscalia recull el diàleg del gag que es va emetre el 16 d’octubre del 2019, en què van participar Soler i els altres dos col·laboradors denunciats, Magí Garcia i Jair Domínguez, enmig d’una setmana marcada per les protestes i aldarulls arran de la sentència de l’1-O.

El fiscal ha presentat la denúncia per un delicte contra les institucions de l’Estat en la modalitat d’injúries greus contra els cossos i forces de seguretat al jutjat en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Llobregat (Barcelona) i contempla la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) com a responsable civil subsidiària.

La denúncia recull el diàleg entre els col·laboradors de Soler en què apareixen imatges de gossos que porten una gorra amb una insígnia de policia i un casc i una llançadora de foam, i s’hi refereixen com a “putos gossos”.

Publicitat

Fonts de la CCMA han assegurat a Europa Press que no han rebut cap notificació, i han recordat que la presidenta en funcions de la corporació, Núria Llorach, va afirmar en comissió parlamentària que ‘Està passant’ “és un programa d’humor i el gag s’ha d’entendre en aquest context”.

Toni Soler ja va demanar disculpes en directe des del mateix programa i va admetre que es van equivocar amb el gag en utilitzar “analogies i certes expressions poc afortunades”, si bé va defensar que era un contingut humorístic i la llibertat d’expressió.

Diligències

La Fiscalia va obrir a finals d’octubre diligencies d’investigació després d’admetre la denúncia de la Trisindical dels Mossos –formada pels sindicats SPC, SME i CAT– i l’associació de comandaments policials Copcat.

En el seu escrit, la Trisindical detallava que el programa va mostrar imatges de gossos amb objectes com una gorra policial, un casc o una llançadora de foam, “un instrument de defensa que utilitzen exclusivament els agents de Mossos d’Esquadra de la Brimo”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca