Sánchez no portarà una proposta de reforma de l’Estatut

Publicitat

El Govern central ha refredat aquest dimarts les expectatives davant la reunió d’aquest dijous entre el cap de l’executiu, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra.

L’executiu central no assistirà amb cap proposta concreta com podria ser una reforma de l’Estatut, sinó que es tracta d’una primera presa de contacte en la qual el Govern central sí provarà la voluntat del president de millorar la col·laboració institucional en qüestions com inversions a Catalunya, la millora de la xarxa de Rodalies o l’assistència als afectats pel temporal Gloria, explica el Govern central.

La portaveu ha defensat el diàleg amb el Govern no com una opció, sinó com “una obligació democràtica” i ha confiat que almenys serveixi per normalitzar les relacions institucionals amb la Generalitat. L’executiu central, ha insistit, afronta aquest diàleg amb una mirada llarga i l’esperança de poder aconseguir “punts de trobada a mig i llarg termini”.

Quan li han preguntat si el Govern central contempla la possibilitat d’acceptar la figura d’un mediador en aquest diàleg sobre Catalunya, la portaveu ha contestat que no contemplen “cap altra qüestió” que no sigui mantenir la reunió prevista amb Torra i convocar la taula.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca