Torrent anirà a totes per defensar la presidència de Torra

Assegura que defensaran "fins les últimes conseqüències" que continuï sent el cap de l'executiu català

Publicitat

El president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat aquest dimecres que defensaran “fins les últimes conseqüències, des de tots els punts de vista”, que el president de la Generalitat, Quim Torra, continuï exercint el seu càrrec en cas que no pogués ser diputat, en referència a la inhabilitació de la JEC al president català.

“El Parlament s’ha posicionat elegint Torra i també ratificant-lo. Tenim tota la legitimitat política i jurídica”, ha dit el president de la cambra en una entrevista de TV3 que ha recollit Europa Press.

El dirigent republicà ha assegurat que la JEC no és un òrgan legitimat per inhabilitar-lo, i ha promès defensar la sobirania del Parlament i la condició de diputat de Torra.

Preguntat sobre el fet que el líder del PSC, Miquel Iceta, estigui d’acord amb l’informe dels lletrats del Parlament que avala Torra com a president, ha dit: “Considero positiu que el PSC hagi avalat el president Torra, hi ha un argument jurídic darrere”.

Publicitat

Taula de partits

Preguntat per la taula de partits que ha convocat Torra aquest divendres, en la qual no participaran Cs, el PP ni la CUP, ha considerat que és important reforçar els grans consensos i recosir la societat catalana amb trobades bilaterals i multitudinàries.

“Sempre que es pugui, s’han de reforçar els consensos de país, els que engloben el 80% de la població, com l’autodeterminació, el dret a decidir, l’amnistia, o la fi de la repressió”, ha afegit.

Pressupostos

Sobre per què no va votar a favor dels comptes del Parlament en la votació de la Mesa de dimarts –van tirar endavant amb l’aval de JxCat, Cs, i el PP–, ha dit, entre d’altres coses, que va ser perquè “no hi havia recursos per a l’acció exterior de la institució”.

Preguntat pel pla d’igualtat que va aprovar dimarts la Mesa del Parlament, Torrent ha dit que s’han determinat per trencar “el patriarcat, que és una qüestió cultural”, i ha defensat que la cambra catalana sigui un mirall per erradicar-lo.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca