ERC mostra “escepticisme” vers el PSOE amb la taula de partits

Els republicans portaran a la taula independentista l'amnistia i l'autodeterminació com a propostes per negociar amb l'Estat

Publicitat

ERC portarà a la taula de partits i entitats independentistes d’aquest dimecres l’amnistia i un referèndum d’autodeterminació com a propostes per a la mesa de diàleg amb l’Estat, segons consta a l’esborrany de suggeriments dels republicans, al qual ha tingut accés l’ACN. Els republicans volen que el dret a decidir i la fi de la “repressió” siguin punts centrals d’aquesta reunió que ha de servir per coordinar les negociacions amb l’Estat. La proposta d’ERC subratlla que l’amnistia serveixi per anul·lar “tota suposada responsabilitat jurídica” tant dels processats actuals com futurs, així com de les persones perseguides i investigades per l’1-O. A més, el document apunta que el conflicte “només es pot resoldre votant”. D’altra banda, ERC mostra “escepticisme” vers al PSOE i cap als resultats que es poden obtenir de l’acord d’investidura.

L’esborrany d’ERC -enfocat cap a la taula de partits i entitats independentistes- també constata que seure en una mesa de negociació “no sotmesa a les limitacions constitucionals amb els dos governs com a interlocutors d’igual a igual ha de representar, necessàriament, la fi de la via repressiva i l’inici de la via política”. En aquesta mesa de diàleg amb l’Estat, doncs, ERC sosté que s’hi ha de poder parlar de “repressió” i “persecució política i judicial”.

Tot i l'”escepticisme” d’ERC cap al PSOE, els republicans consideren que l’acord d’investidura és una “oportunitat” que cal saber aprofitar: “Ens sobrarien els motius per no haver-nos ni assegut. Ens sobrarien els motius per no plantejar-nos facilitar la investidura. I què? El que hem prioritzat és la responsabilitat i el fer política: és a dir, construir una Mesa de negociació que ens porti a votar sobre el nostre futur polític. Avancem”, conclou l’esborrany.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca