“La justícia espanyola posa en risc la integració de la Unió Europea”

"No aplicar la doctrina Junqueras, posa en risc la integració judicial de la UE"

El president del Parlament, Roger Torrent, ha sostingut que la justícia espanyola “posa en risc” la integració de la Unió Europea (UE), perquè hi ha una sentència del Tribunal de Justícia de la UE (TJUE) que diu que el líder d’ERC, Oriol Junqueras, és eurodiputat i que hauria d’estar en llibertat i poder assistir al primer ple de l’any de l’Europarlament d’aquest dilluns en qualitat d’eurodiputat.

Publicitat

“La cúpula judicial de l’Estat és ultraconservadora i euròfoba i els diputats europeus han de saber-ho i han de saber que posa en perill els fonaments de la UE”, ha dit en declaracions als periodistes a Estrasburg (França) on ha anat a acompanyar l’expresident de la Generalitat Carles Puidemont i l’exconseller Toni Comín que sí podran exercir d’eurdiputats.

Torrent ha assegurat que Junqueras “hauria de poder estar” al seu costat a l’Eurocambra aquest dilluns, per la qual cosa ha dit que ha viatjat a Estrasburg per denunciar la situació davant les institucions europees.

“No aplicar la doctrina Junqueras, posa en risc la integració judicial de la UE, perquè no es fa cas una institució superior”, ha raonat el president de la cambra catalana, que ha subratllat que, des del seu punt de vista, s’estan posant en risc valors i principis fonamentals de la Unió.

Ha asseverat que els republicans tenen raó a l’hora de defensar la llibertat de Junqueras perquè consideren que el TJUE l’hi ha concedit, per la qual cosa ha advertit que recorreran per totes les vies possibles: “No defallirem”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca