Dilluns 27 Gener, 2020

“La justícia espanyola posa en risc la integració de la Unió Europea”

"No aplicar la doctrina Junqueras, posa en risc la integració judicial de la UE"

El president del Parlament, Roger Torrent, ha sostingut que la justícia espanyola “posa en risc” la integració de la Unió Europea (UE), perquè hi ha una sentència del Tribunal de Justícia de la UE (TJUE) que diu que el líder d’ERC, Oriol Junqueras, és eurodiputat i que hauria d’estar en llibertat i poder assistir al primer ple de l’any de l’Europarlament d’aquest dilluns en qualitat d’eurodiputat.

“La cúpula judicial de l’Estat és ultraconservadora i euròfoba i els diputats europeus han de saber-ho i han de saber que posa en perill els fonaments de la UE”, ha dit en declaracions als periodistes a Estrasburg (França) on ha anat a acompanyar l’expresident de la Generalitat Carles Puidemont i l’exconseller Toni Comín que sí podran exercir d’eurdiputats.

Torrent ha assegurat que Junqueras “hauria de poder estar” al seu costat a l’Eurocambra aquest dilluns, per la qual cosa ha dit que ha viatjat a Estrasburg per denunciar la situació davant les institucions europees.

“No aplicar la doctrina Junqueras, posa en risc la integració judicial de la UE, perquè no es fa cas una institució superior”, ha raonat el president de la cambra catalana, que ha subratllat que, des del seu punt de vista, s’estan posant en risc valors i principis fonamentals de la Unió.

Ha asseverat que els republicans tenen raó a l’hora de defensar la llibertat de Junqueras perquè consideren que el TJUE l’hi ha concedit, per la qual cosa ha advertit que recorreran per totes les vies possibles: “No defallirem”.

Fes-te subscriptor

Compromís amb el periodisme sense embuts

Tot el suport econòmic que rep Revista Mirall és imprescindible per mantenir viu el projecte, ara ja pots fer-te subscriptor des de només 2€/mes

6,324FansM'agrada
1,055SeguidorsSeguir
15,649SeguidorsSeguir

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca