Junqueras: “Guanyarem i exerciré d’eurodiputat”

Assegura que "és difícil" que el convencin que era millor un Govern central amb el PP o Cs

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat que és el moment de seguir per les vies polítiques i judicials perquè es compleixi la legalitat europea: “Trigarem una mica més o una mica menys, però guanyarem i exerciré d’eurodiputat”.

Publicitat

En una entrevista aquest diumenge al diari ‘Ara’ que ha recollit Europa Press, Junqueras ha afirmat que recorreran la decisió del Parlament Europeu de retirar-li la condició d’eurodiputat, i ha afegit que “com més triguin a rectificar, més dur serà el cop que rebran”.

Ha criticat que no va tenir “una instrucció justa”, ha acusat la justícia espanyola d’aplicar la venjança en lloc de la justícia, i ha destacat que el seu objectiu no és sortir de la presó sinó aconseguir la llibertat de Catalunya, en les seves paraules.

Sobre el nou Govern, Junqueras s’ha preguntat si la situació seria millor amb un altre Govern central o amb un escenari de noves eleccions, i ha afirmat: És difícil que algú em convenci que era millor un govern amb PP o Cs a dins”.

“Hem obert una porta que no s’havia obert fins ara i que tothom reclamava, que és la del diàleg”, ha defensat el líder d’ERC, que ha dit que seran exigents amb el compliment dels compromisos aconseguits amb el PSOE.

JxCat a la taula de negociació

Sobre les crítiques de JxCat per haver facilitat la investidura de Pedro Sánchez, Junqueras ha respost que la taula de diàleg és un bon instrument i s’ha mostrat convençut que “l’espai de Junts se sumarà” a la seva opció.

Preguntat per un possible escenari d’eleccions catalanes si es produeix la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, Junqueras ha respost que “és important aprovar uns Pressupostos”, i ha afegit que la convocatòria d’eleccions no és decisió seva ni d’ERC.

“Crec que qualsevol decisió sobre els escenaris que s’obrin haurà de ser consensuada entre els dos partits que formen el Govern a parts iguals”, ha opinat el líder d’ERC.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca